Η Μονόπολη αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά και δημοφιλή επιτραπέζια στον κόσμο. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει διάφορες εκδοχές του παιχνιδιού με εκείνη των «Friends» να ξεχωρίζει και να γίνεται ανάρπαστη.

Η Μονόπολη Friends που μέχρι στιγμής ήταν διαθέσιμη μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την επίσημη ανακοίνωση του reunion των Friends με ένα σπέσιαλ επεισόδιο στο HBO Max το Μάιο, διατίθεται μέσω Amazon και σε άλλες χώρες του πλανήτη (όχι όμως και στην Ελλάδα) και μάλιστα έχει γίνει το νούμερο ένα παιχνίδι στην κατηγορία Toys & Games του Amazon. 

Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, το επιτραπέζιο είναι γεμάτο αναφορές στη σειρά, ενώ τα έξι πιόνια παραπέμπουν στο καθένα από τα έξι Φιλαράκια. Συγκεκριμένα, το πιόνι-πίτσα αντιστοιχεί στον Τζόι, η κιθάρα στη Φοίβη, ο δεινόσαυρος στον Ρος, ο σκούφος του μάγειρα στην Μόνικα, η τσάντα στην Ρέιτσελ και το πουλόβερ στον Τσάντλερ.

Τα χαρτονομίσματα του παιχνιδιού αποτελούνται από σχέδια πασίγνωστων αντικειμένων που είδαμε στα «Φιλαράκια» όπως ο περιβόητος καναπές και οι κούπες του Central Perk, το ταξί της γιαγιάς της Φοίβη, η κιθάρα της, η γαλοπούλα με τα γυαλιά ηλίου που φόρεσε στο κεφάλι της η Μόνικα, κ.ά, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις ιδιοκτησίες που μπορούν να αγοράσουν οι παίκτες.

monopoly

Οι επισκέπτες του Amazon και φαν της σειράς, που ανυπομονούν ήδη για το σπέσιαλ επεισόδιο 16 χρόνια μετά το τέλος του επιτυχημένου sitcom, έχουν ξετρελαθεί με το προϊόν και ήδη το έχουν επιβραβεύσει με 4,9 αστέρια.

Η Μονόπολη Friends θα είναι διαθέσιμη από τις 12 Μαρτίου, ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν από τώρα να κάνουν την προ-παραγγελία τους στο Amazon