Οι μέρες αυτές του εγκλεισμού στο σπίτι ξυπνούν σε όλους μια άγρια, καυστική, ακόμη και ολίγον σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ – μια βόλτα στα social media αρκεί για να το διαπιστώσει κανείς. Αν αισθάνεστε έστω και ελάχιστα δημιουργικοί ή απλά έχετε μία ωραία ιδέα, μπορείτε πολύ εύκολα και γρήγορα να κάνετε ένα δικό σας κόμικ, χωρίς να χρειαστεί καν να ζωγραφίσετε. Τα ακόλουθα τρία σάιτ σας δίνουν όλα τα εργαλεία που θα χρειαστείτε, το μόνο που χρειάζεστε είναι η έμπνευση.

MakeBeliefsComix

Είναι τόσο απλό που μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ακόμη και μικρά παιδιά. Διαθέτει 25 έτοιμους χαρακτήρες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κόμικ στριπάκια με 2, 3 ή 4 καρέ. Η ευκολία στη χρήση σημαίνει ότι δεν έχετε και πάρα πολλές επιλογές: κάθε χαρακτήρας π.χ. έχει μόνο 4 διαφορετικές εκφράσεις προσώπου για να επιλέξετε. Το καλό όμως είναι ότι μέσα σε 10 λεπτά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αξιοπρεπέστατο online στριπάκι και να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Pixton

Εδώ ανεβαίνει το επίπεδο δυσκολίας αλλά πολλαπλασιάζονται και οι επιλογές. Δεν χρειάζεται να σχεδιάσετε κάτι από την αρχή, αλλά αντί για παράδειγμα να επιλέξετε μόνο το χρώμα του πουκαμίσου ενός χαρακτήρα, μπορείτε να αλλάξετε το κολάρο, τα μανίκια, το σχήμα και το μέγεθός του. Αντί να χρησιμοποιείτε έτοιμες πόζες, μπορείτε να κάνετε κλικ και να σύρετε τα άκρα των χαρακτήρων σε όποια στάση θέλετε, καθώς και να κάνετε αλλαγές στα μάτια, τα αυτιά, τις μύτες και τα μαλλιά τους.

Strip Generator

Δεν υπάρχουν περιθώρια επέμβασης στους έτοιμους χαρακτήρες που παρέχει το Strip Generator, αλλά οι επιλογές είναι πάρα πολλές και προσφέρονται για καταπληκτικά στριπάκια, όπως αποδεικνύουν οι galleries άλλων χρηστών που μπορείτε να χαζέψετε. Αυτό που μπορείτε να αλλάξετε, αν θέλετε, είναι το πλάτος των διαφορετικών καρέ της ιστορίας σας.