1

«Μένουμε Σπίτι» και παίζουμε 10 κλασικά επιτραπέζια των παιδικών μας χρόνων!

«Μένουμε Σπίτι» και παίζουμε 10 κλασικά επιτραπέζια των παιδικών μας χρόνων!

Θέλοντας και μη, όλοι -ή σχεδόν όλοι- έχουμε γίνει σπιτόγατοι σε μια προσπάθεια να κρατήσουμε τον κορονοϊό έξω από την πόρτα μας και να συμβάλλουμε στον περιορισμό της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο εγκλεισμός μεταξύ άλλων μας έχει οδηγήσει να θυμηθούμε ή και να ανακαλύψουμε νέα χόμπι και ασχολίες για να περάσουν πιο ευχάριστα οι ατελείωτες ώρες μέσα στο σπιτι.

Μία από τις καλύτερες «αποδράσεις» που θα μας χαλαρώσουν και θα μας κάνουν να κολλήσουμε για ώρες είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια και συγκεκριμένα εκείνα που λατρεύαμε να παίζουμε όταν ήμασταν παιδιά. 

Εμείς ψάξαμε στο... χρονοντούλαπο του Reader.gr και βρήκαμε 10 επιτραπέζια παιχνίδια για να λιώσουμε όσο μένουμε σπίτι.

Risk

Risk

«Κανείς δεν μπορεί να περιγράψει τι σημαίνει να παίζεις Risk» έλεγε το παλιό διαφημιστικό σποτ του απόλυτου παιχνιδιού στρατηγικής και τακτικής.

Όπως προδίδει και ο τίτλος του παιχνιδιού, το ρίσκο είναι αυτό που θα σε φέρει πιο κοντά στη νίκη, αφού έχεις μελετήσει καλά τις κινήσεις σου για να κυριαρχήσεις με τα στρατεύματά σου. Στόχος του παιχνιδιού είναι να αυξήσεις τα εδάφη σου και να αποκτήσεις την παγκόσμια κυριαρχία.

Το παιχίδι παίζεται από 2 έως 5 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω.

Stratego

Stratego

Κατέχει επάξια τον τίτλο του πιο διάσημου παιχνιδιού στρατηγικής παγκοσμίως. Ένα επιτραπέζιο που απαιτεί τόλμη και ρίσκο, καλή μνήμη, ένστικτο, αποφασιστικότητα, προνοητικότητα, αντίληψη και δίψα για νίκη!

 Κάθε παίκτης έχει ένα στρατό από 40 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατιώτες που σκοπός τους είναι να κατακτήσουν τη σημαία του εχθρού. 

Ναυμαχία

Ναυμαχία

Συνεχίζουμε με τα παιχνίδια στρατηγικής για τους φαν του είδους, για να παίξουμε ένα από τα πιο αγαπημένα επιτραπέζια σε όλο τον κόσμο. Ώρα για ναυμαχία λοιπόν!  

Το παιχνίδι παίζεται από δυο παίκτες. Ο καθένας τους τοποθετεί το στόλο του σε στρατηγικές θέσεις με σκοπό να τον οδηγήσει στη νίκη, εντοπίζοντας πρώτος τα πλοία του αντιπάλου. 

Jenga

Jenga

Αν τρέμει το χέρι σου καλύτερα να μην το προσπαθήσεις γιατί θα πέσει να πλακώσει! Το Jenga θα σου αποκαλύψει δεξιότητες που δεν φανταζόσουν καν ότι έχεις. 

Το Jenga σίγουρα θέλει αυτοσυγκέντρωση, ηρεμία και μια σταθερή βάση. Το πλεονέκτημά του είναι ότι μπορείς να παίξεις ακόμα και μόνος σου.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να χτίσεις τον πύργο σου και να μετακινήσεις τα ξύλινα τουβλάκια από κάτω προς το πάνω χωρίς να το γκρεμίσεις!

Και για να μην σε πιάσουν αδιάβαστο, η λέξη «Jenga» που έδωσε τον τίτλο στο ομώνυμο παιχνίδι, σημαίνει «χτισμένος» στα σουαχίλι.

Mάντεψε ποιος

Mάντεψε ποιος

Τo κλασικό παιχνίδι μαντέματος με τα κρυμμένα πρόσωπα, που αγαπάμε ακόμα να παίζουμε! «Φοράει γυαλιά;», «Έχει μουστάκι;» και άλλες αντίστοιχες ερωτήσεις θα σε οδηγήσουν να μαντέψεις σωστά πρώτος τον μυστικό χαρακτήρα που έχει ο αντίπαλος και να οδηγηθείς στη νίκη.

Το παιχνίδι παίζεται αποκλειστικά από δυο παίκτες και το μόνο που χρειάζεται να είναι να κάνεις εύστοχες και έξυπνες ερωτήσεις.

UNO

UNO

Παιχνίδι-κόλλημα που θα σε κάνει να παίζεις για ώρες οπουδήποτε: στο τραπέζι, στο κρεβάτι, στον καναπέ, στο πάτωμα. 

Με λίγη τύχη, καλή μνήμη και αντίληψη θα πετύχεις να ξεφορτωθείς γρήγορα τις κάρτες ταιριάζοντας το χρώμα ή τον αριθμό ώστε να βγεις νικητής! Και μην ξεχάσεις να πεις γρήγορα «Uno» όταν στα χέρια σου μείνει μόνο μια κάρτα.

Εναλλακτικά, το συγκεκριμένο παιχνίδι παίζεται και με απλή τράπουλα και είναι γνωστό ως «Αγωνία» ή «Κάρτα μία».

Φιδάκι

Φιδάκι

Από τα πλέον κλασικά επιτραπέζια παιχνίδια που πηγαίνει πακέτο με τον «Γκρινιάρη»και λιώναμε να παίζουμε όταν ήμασταν παιδιά. 

Ο στόχος του κάθε παίκτη για να βγει νικητής είναι να φθάσει στον τερματισμό, χρησιμοποιώντας τις σκάλες και αποφεύγοντας τα φιδάκια που θα τον στείλουν βήματα πίσω.

Όταν το ξεκινήσεις δεν θα καταλάβεις για πότε πέρασε η ώρα, για αυτό πρέπει να οπλιστείς με αρκετή υπομονή, ψυχραιμία και τύχη καθώς το παιχνίδι είναι γεμάτο ανατροπές!

Σκορ 4

Σκορ 4

Παιχνιδι συγκέντρωσης και στρατηγικής. Το Σκορ 4 απαιτεί να είσαι παρατηρητικός και να σκεφτείς καλά ποια θα είναι η επόμενη κίνησή σου!

Το παιχνίδι αποτελείται από ένα ταμπλό και παίζεται από 2 παίκτες. Κάθε παίχτης έχει στην διάθεσή του 21 πιόνια με τα οποία πρέπει να σχηματίσει μια σειρά από 4 μάρκες ίδιου χρώματος προς οποιαδήποτε κατεύθυνση (οριζόντια, κάθετα και διαγώνια).

Για να νικήσει ένας παίκτης δεν πρέπει μόνο να φτιάξει τετράδες αλλά να κόβει και τις τετράδες που πάει να δημιουργήσει ο αντίπαλος!

Scrabble

Scrabble

Mε το κλασικό παιχνίδι λέξεων θα περάσεις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και διασκέδασης. Πάρε τα γράμματα που σου αναλογούν, ακόνισε το μυαλό σου και δημιούργησε λέξεις που έχουν τη μεγαλύτερη αξία ώστε να σου χαρίσουν τους περισσότερους βαθμούς.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τραβήξεις στην τύχη 7 πλακίδια με γράμματα και να τα αξιοποιήσεις για να δημιουργήσεις την πιο δυνατή βαθμολογικά λέξη. Μην ξεχάσεις ότι η λέξη σου θα πρέπει να χρησιμοποιεί ένα από τα πλακίδια που υπάρχουν ήδη στην καρτέλα του παιχνιδιού.

Monopoly

Monopoly

Ίσως το πιο ιστορικό επιτραπέζιο παιχνίδι που κατέχει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες και μας έχει χαρίσει ατελείωτες ώρες διασκέδασης. 

Η Monopoly δεν χρειάζεται συστάσεις. Το παιχνίδι έχει πάρει την ονομασία του από τον όρο «μονοπώλιο», την κυριαρχία στην αγορά μιας μόνο επιχείρησης και έχει γνωρίσει δεκάδες εκδόσεις. Εμείς προτείνουμε την κλασική του εκδοχή και σου ευχόμαστε καλή διασκέδαση.