Οι επικές περιπέτειες του Αλέξιου και της Κασσάνδρας στην Ελλάδα του 431 π.Χ., που θα ζήσουμε μέσα από το παιχνίδι «Assassin's Creed Odyssey», χρειάζονται και το κατάλληλο σάουντρακ. Το οποίο και συνέθεσε το ντουέτο των Τζο Χένσον και Αλέξις Σμιθ, γνωστοί ως The Flight.

Πρόκειται για συνθέτες και παραγωγούς γνωστούς από συνεργασίες με τους Λάνα Ντελ Ρέι, Elbow και Ρούφους Γουέινραϊτ, με προϋπηρεσία στα video games («Alien: Isolation», «Little Big Planet 3», «Horizon Zero Dawn»). Ακούστε στη συνέχεια το βασικό μουσικό θέμα των δύο ηρώων, με τίτλο «Legend of the Eagle Bearer», όπως το παρουσίασε σε αποκλειστικότητα το Variety.

«Αυτό το θέμα μιλάει για το ταξίδι των ηρώων», δήλωσαν οι συνθέτες στο Variety. «Ανατράφηκαν ως περήφανοι Σπαρτιάτες και στη συνέχεια έπρεπε να διαλέξουν τον δικό τους δρόμο. Χρησιμοποιώντας όργανα που μοιράζονται το ίδιο DNA με εκείνα της αρχαίας Ελλάδας, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα σάουντρακ δυναμικό, σύγχρονο, εμποτισμένο με το πνεύμα της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου».

Η Λίντια Άντριου, υπεύθυνη ήχου της Ubisoft Quebec, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά των The Flight: «Ερωτευτήκαμε αμέσως τα πρώτα μουσικά θέματα που μας έστειλαν, κατάφεραν να συμπεριλάβουν σε αυτά τόσο την ιστορία των παιχνιδιών “Assassin's Creed”, όσο και τις νέες κατευθύνσεις που εξερευνούμε».

Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου.