Όλοι όσοι ασχολούνται με τα video games επαγγελματικά ή από χόμπι, απόρησαν όταν πριν από ακριβώς ένα μήνα κυκλοφόρησε η είδηση ότι η PUBG Corp, θυγατρική της κορεάτικης εταιρείας Bluehole, κατέθεσε μήνυση εναντίον της Epic Games υποστηρίζοντας ότι το παιχνίδι «Fortnite Battle Royale», το πιο δημοφιλές video game στον κόσμο αυτή τη στιγμή, αποτελεί αντιγραφεί το εξίσου δημοφιλούς δικού της «PlayerUnknown's Battlegrounds» (PUBG) που είχε κυκλοφορήσει λίγους μήνες νωρίτερα.

Η μήνυση τελικά φαίνεται πως αποσύρθηκε, όπως αναφέρει το Bloomberg, και η υπόθεση δεν θα φτάσει στα δικαστήρια. Φαίνεται πως επικράτησε η λογική, καθώς η μήνυση ήταν ντροπιαστική για τη Bluehole, που κατά γενική ομολογία επέδειξε μικρότητα, δείχνοντας ότι ζηλεύει την επιτυχία της Epic Games.

Και στα δύο παιχνίδια, ο παίκτης προσγειώνεται σε ένα νησί μαζί με άλλους 99 αντιπάλους, και σκοπός του είναι να μείνει ο τελευταίος επιζών, καθώς ο χώρος του παιχνιδιού συρρικνώνεται και οι αντίπαλοι αναγκάζονται να έρθουν πιο κοντά και να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο.

Το «PUBG», εμπνευσμένο από την ιαπωνική ταινία «Battle Royale», κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017. Το «Fortnite» κυκλοφόρησε τον Ιούλιο, αλλά η παραλλαγή του με τον υπότιτλο «Battle Royale», που επέτρεπε συγκρούσεις μεταξύ online αντιπάλων, έγινε διαθέσιμη τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου. Η βασική διαφορά των δύο παιχνιδιών είναι ότι στο «Fortnite» ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να συλλέγει υλικά και να χτίζει οχυρώσεις για να προστατευτεί από τους αντιπάλους. Αν θέλετε να διαβάσετε μια πιο λεπτομερή σύγκριση, θα τη βρείτε εδώ.

Και τα δύο παιχνίδια σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Τον περασμένο Φεβρουάριο το «Fortnite Battle Royale» έσπασε το ρεκόρ χρηστών που έπαιζαν ταυτόχρονα, με 3,4 εκατ. συμμετοχές. Το προηγούμενο ρεκόρ των 3,3 εκατ. παικτών ανήκε στο «PUBG». Πάντως μέσα στο 2018 οι αριθμοί δείχνουν ότι η δημοτικότητα του «PUBG» πέφτει, και εκείνη του «Fortnite» ανεβαίνει συνεχώς.

Το «PUBG» έχει σημειώσει πωλήσεις 1,3 δισ. δολαρίων, ενώ το «Fortnite» διατίθεται δωρεάν. Όμως μέσα από αγορές εντός παιχνιδιού, η Epic Games κερδίζει περισσότερα από 200 εκατ. το μήνα!