Από τον Ιούνιο του 2018 που έκανε την εμφάνισή του στο App Store και το Google Play, όσοι έπαιξαν το παιχνίδι «Westworld», βασισμένο στην ομώνυμη σειρά του HBO, παρατήρησαν την ομοιότητά του με ένα άλλο δημοφιλές video game, το «Fallout Shelter».

Στο πρώτο παιχνίδι ο παίκτης διαχειρίζεται το θεματικό πάρκο Westworld, ενώ στο δεύτερο ένα καταφύγιο επιζώντων πυρηνικού ολέθρου. Όμως ο τρόπος απεικόνισης και το γενικότερο gameplay είναι σχεδόν τα ίδια – όπως θα δείτε και στο ακόλουθο βίντεο σύγκρισης των δύο τίτλων.

Η εταιρεία Behaviour Interactive που ανέπτυξε το «Westworld» για λογαριασμό της Warner Bros., είχε συνεργαστεί στο «Fallout Shelter» με τη Bethesda. Γι’ αυτό και η τελευταία την πήγε στα δικαστήρια, όπου απέδειξε ότι είχε χρησιμοποιηθεί ακριβώς ο ίδιος κώδικας – μάλιστα σε ένα σημείο το δύο παιχνιδιών εμφανιζόταν το ίδιο bug!

Οι παίκτες του «Westworld» έλαβαν προ ημερών ένα μήνυμα που προειδοποιούσε ότι το game θα αποσυρόταν από το App Store και το Google Play στις 15 Ιανουαρίου (όπως και έγινε) ενώ θα σταματήσει να λειτουργεί εντελώς στις 16 Απριλίου.

Αυτό που δεν κατάφερε η Bluehole, δημιουργός του παιχνιδιού «PlayerUnknown’s Battlegrounds» (ή «PUBG» όπως είναι γνωστό) όταν μήνυσε την Epic Games για το περίφημο «Fortnite», το πέτυχε η Bethesda. Ωστόσο είναι άλλο πράγμα να σου «δανείζονται» τη βασική ιδέα ενός παιχνιδιού και άλλο να χρησιμοποιούν ακριβώς τον ίδιο κώδικα…