Πίσω στο 2012, το «Assassin's Creed III» μετέφερε τη δράση των Ασασίνων στην Αμερικάνικη Επανάσταση του 1776 και είχε για ήρωα τον μισό Άγγλο, μισό ινδιάνο Μοχόκ, Κόνορ. Ήταν ένα από τα καλά παιχνίδια της σειράς, και τα γραφικά του στο PlayStation 3 και το Xbox 360 ήταν εντυπωσιακά.

Όμως στη νέα remastered έκδοση που θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαρτίου για Windows PC, Xbox One και PS4, θα είναι κατά πολύ βελτιωμένα, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο που συγκρίνει τις δύο εκδόσεις.

Το «Assassin's Creed III Remastered» υποστηρίζει 4K και HDR, ενώ σημαντικές βελτιώσεις έχουν γίνει και στο gameplay. Στο παιχνίδι συμπεριλαμβάνεται και επιπλέον υλικό: οι αποστολές Benedict Arnold και Hidden Secrets, η ιστορία Tyranny of King Washington (ένα εναλλακτικό σενάριο όπου ο Τζορτζ Ουάσινγκτον γίνεται... δικτάτορας) και το παιχνίδι «Assassin's Creed III Liberation Remastered», που είχε κυκλοφορήσει αρχικά αποκλειστικά για το PlayStation Vita και είχε για ηρωίδα την Aveline de Grandpre στη Νέα Ορλεάνη την ίδια περίπου εποχή.