Το πιο δημοφιλές video game στον κόσμο αυτή τη στιγμή, το «Fortnite: Battle Royale» αποκτά τα πρώτα του τουρνουά που θα οργανώνονται εντός παιχνιδιού, θα αναδεικνύουν τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και θα μοιράζουν χρηματικά έπαθλα. Για πόσα χρήματα μιλάμε; Ας πούμε ότι για τη σεζόν 2018-19 η δημιουργός του παιχνιδιού, Epic Games, έχει προϋπολογίσει για τα τουρνουά το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων!

Το πρώτο τουρνουά «Fortnite» ξεκινάει σήμερα, 16 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 21 του μήνα. Το Alpha Tournament, όπως ονομάζεται, αφορά όλους τους παίκτες που θα διαγωνίζονται στο ίδιο περιβάλλον είτε παίζουν από υπολογιστή είτε από παιχνιδομηχανή είτε από κινητό. Το παιχνίδι θα διαχωρίζει τους αρχάριους από τους πιο έμπειρους παίκτες και θα τους απονέμει πόντους με βάση το πόσο χρόνο επέζησαν και πόσους αντιπάλους εξολόθρευσαν. Όσοι φτάσουν τον βαθμολογικό στόχο κάθε τουρνουά θα κερδίζουν μία (ψηφιακή) κονκάρδα. Οι κονκάρδες αυτές θα εξασφαλίζουν συμμετοχές σε πιο αποκλειστικά τουρνουά, με χρηματικά έπαθλα.

Το επόμενο τουρνουά είναι το Beta, που αφορά ντουέτα παικτών που θα παίζουν συνεργατικά και θα διαρκέσει από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου.

Αυτές τις ημέρες πάντως «τρέχει» το event Fall Skirmish, μία σειρά από εβδομαδιαίους διαγωνισμούς με έπαθλα 10 εκατ. δολαρίων. Η Epic Games συγκέντρωσε τους 500 καλύτερους παίκτες του κόσμου και τους χώρισε σε πέντε διαφορετικές ομάδες. Ανάλογα με τη βαθμολογία των ομάδων θα μοιραστεί σε αυτές το ποσό των 4 εκατ. δολαρίων στο τέλος του event, ενώ τα υπόλοιπα 6 εκατ. θα πάνε στους νικητές μεμονωμένων διαγωνισμών.