Τα role playing games της σειράς «The Elders Scrolls», όπως το «Morrowind» και το «Skyrim» θεωρούνται από τα καλύτερα του είδους τους, και η είδηση της κυκλοφορίας ενός τέτοιου παιχνιδιού για smartphones ξεχώρισε ανάμεσα στο πλήθος παρουσιάσεων πριν από την έναρξη της έκθεσης Ε3 στο Λος Άντζελες.

Η Bethesda ανακοίνωσε το «The Elder Scrolls: Blades», ένα RPG για κινητά με γραφικά βγαλμένα από παιχνιδομηχανή τελευταίας γενιάς, που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο για iPhone, iPad και συσκευές Android. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο από την παρουσίαση, πρόκειται για παιχνίδι πρώτου προσώπου, που εκτυλίσσεται σε έναν τεράστιο ανοικτό κόσμο. Η εμπειρία του «Elder Scrolls» έχει προσαρμοστεί για παιχνίδι on-the-go: τα όπλα ακολουθούν τις κινήσεις των δακτύλων στην οθόνη, ενώ ο παίκτης μπορεί να κρατάει το κινητό οριζόντιο ή όρθιο, αν χρειαστεί ελεύθερο χέρι.

Υπάρχουν τρία modes παιχνιδιού: το Abyss βάζει τον παίκτη να δοκιμάσει πόσο θα αντέξει σε ένα μπουντρούμι δίχως τέλος, το Arena είναι το multiplayer mode με μάχες ένας εναντίον ενός, ενώ το Town είναι το κυρίως campaign, με τον παίκτη να είναι μέλος της επίλεκτης ομάδας Blades, που επιστρέφει στην πόλη του από την εξορία, για να τη βρει κατεστραμμένη. Ανάμεσα στις αποστολές που θα αναλάβει, θα πρέπει να ξαναχτίσει και να οχυρώσει την πόλη του, ώστε να ανοίξει ακόμη περισσότερες αποστολές. Όλα αυτά θα ήταν πολύ καλά, αν το παιχνίδι δεν ήταν free to play. Που σημαίνει ότι θα μπορείτε να το κατεβάσετε και να παίξετε δωρεάν, αλλά δύσκολα θα προχωρήσετε χωρίς να πληρώσετε στη συνέχεια...

Εκτός από το «Blades», η Bethesda επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει και έκτο «The Elders Scrolls», επτά χρόνια μετά το «Skyrim». Όμως δεν θα πρέπει να το περιμένουμε πριν από το 2019, για να μην πούμε πριν από το 2020. Το μόνο που έχουμε προς το παρόν είναι αυτό το teaser: