Μπορεί το PlayStation 4 της Sony να είναι η πιο δημοφιλής παιχνιδομηχανή στον κόσμο, αλλά το Switch της Nintendo ήταν εκείνη με τις υψηλότερες πωλήσεις για το 2018. Και τα επόμενα σχέδια της ιαπωνικής εταιρείας για το best seller της δεν περιλαμβάνουν μια αναβάθμιση, όπως περίμεναν οι περισσότεροι, αλλά μια νέα, μικρότερη και φθηνότερη έκδοση, με λίγο πιο περιορισμένες δυνατότητες. Μάλιστα η Nintendo έχει ήδη ενημερώσει τους προμηθευτές της και τους developers βιντεοπαιχνιδιών ότι η νέα παιχνιδομηχανή είναι πιθανό να κυκλοφορήσει μέσα στο 2019.

Η (έγκυρη) εφημερίδα Nikkei που κυκλοφόρησε την είδηση δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες, επομένως θα πρέπει να αρκεστούμε σε υποθέσεις. Τα τρία χαρακτηριστικά της νέας κονσόλας δείχνουν ότι θα δίνει έμφαση στη φορητότητα, θυσιάζοντας κάποια πράγματα. Ποια μπορούν να είναι αυτά;

Ένα είναι το dock. Δεν αποκλείεται το νέο Switch να μη συνδέεται με την τηλεόραση και να είναι μία αποκλειστικά φορητή συσκευή, δηλαδή το νέο 3DS. Το μικρότερο μέγεθος θα το κάνει πιο ελαφρύ και πιο εύκολο στη χρήση, ενώ ο σχεδιασμός του πιθανόν να προβλέπει και καλύτερη προστασία της οθόνης.

Ένα άλλο είναι τα αποσπώμενα χειριστήρια. Ένα φορητό Switch «μασίφ» θα κοστίζει λιγότερο, αλλά θα χάσει τη συμβατότητα με κάποια παιχνίδια που απαιτούν ελεύθερες κινήσεις των χεριών με ασύρματα χειριστήρια. Ίσως σε αυτή την περίπτωση να διατηρηθεί η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με έξτρα χειριστήρια, που θα πρέπει να αγοραστούν ξεχωριστά.

Κάποιοι εκφράζουν ελπίδες για ένα νέο, μικρότερο dock, που θα συνδέει την παιχνιδομηχανή στην τηλεόραση. Σε αυτή την περίπτωση όμως, είναι δύσκολο να μιλήσουμε για χαμηλότερη τιμή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόκειται για μια έξυπνη κίνηση της Nintendo, που θα κάνει το Switch προσβάσιμο σε κόσμο που το σκέφτεται να πληρώσει 340 ευρώ (στην Ελλάδα) για να το αποκτήσει, ενώ ταυτόχρονα θα κερδίσει πολλούς πιτσιρικάδες που σήμερα παίζουν με 3DS και 2DS.