Το καλοκαίρι του 2016 όλος ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και τις πλατείες με το smartphone στο χέρι, κυνηγώντας Pokemon. To Pokemon Gο της Niantic ήταν ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας, που χρησιμοποιούσε την κάμερα του τηλεφώνου για να προβάλλει τα γραφικά του πάνω στο περιβάλλον του παίχτη. Ο τελευταίος κινούταν στους δρόμους της πόλης του και αναζητούσε τα δημοφιλή πλασματάκια τα οποία μπορούσε να μαζέψει και να εκπαιδεύσει.

Για το 2018 η εταιρεία ετοιμάζει ένα νέο, αντίστοιχο παιχνίδι, όπου τα Pokemon θα αντικατασταθούν από φανταστικά πλάσματα και ήρωες του... Χάρι Πότερ. Στο «Harry Potter: Wizards Unite» οι παίχτες θα είναι μάγοι που θα μαθαίνουν ξόρκια και θα χρησιμοποιούν τα smartphones για να τα εφαρμόζουν σε φίλους και εχθρούς, κινούμενοι και πάλι στο αληθινό περιβάλλον τους (προσοχή στα αυτοκίνητα μόνο, έχουν κλάψει μανούλες με το Pokemon Go).

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά στο υποτυπώδες site του παιχνιδιού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν εγγραφή για να μάθουν πρώτοι τα νέα. Αλλιώς, εδώ θα είμαστε κι εμείς να σας τα μεταφέρουμε...