Ο Ιανουάριος είναι ένας καλός μήνας για να ασχοληθείτε με τα βιντεοπαιχνίδια που δεν προλάβατε να ολοκληρώσετε μέσα στο 2017, καθώς πέφτει ο ρυθμός των νέων κυκλοφοριών, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του μήνα. Το X-Box One, για παράδειγμα, θα δει μόνο δύο νέους τίτλους, το Ninteno Switch τέσσερις και το PlayStation 4 εννέα. Οι χρήστες PC θα έχουν αρκετούς νέους τίτλους και ακόμη περισσότερους μέσω Steam, όπου πραγματικά χάνεται η μπάλα με τα νέα παιχνίδια. Εμείς θα δούμε με βάση την ημέρα κυκλοφορίας μερικά από τα πιο ενδιαφέρονται παιχνίδια του Ιανουαρίου.

«The Escapists 2» (Nintendo Switch), μόλις κυκλοφόρησε

Το σίκουελ στο παιχνίδι του 2015 διατηρεί τα ρετρό γραφικά (αλλά σαφώς βελτιωμένα) και προσφέρει 10 «υπέροχες» φυλακές, πολλούς νέους τρόπους απόδρασης (η φαντασία είναι το όριο), επιλογές multiplayer, co-op και VS, πάνω από 250 αντικείμενα να αγοράσεις, να κλέψεις ή να κατασκευάσεις και 300 customizations για να δημιουργήσετε τον κατάδικό σας όπως ακριβώς τον θέλετε.

«Street Fighter V Arcade Edition» (PC, PS4), 16 Ιανουαρίου

Ενισχυμένη έκδοση του τίτλου που κυκλοφόρησε πέρυσι, με βελτιωμένο user interface, νέα modes όπως τα arcade και extra battle και νέους χαρακτήρες. Μία σειρά παιχνιδιών που δίνει... τίμιο ξύλο εδώ και 30 χρόνια!

«World to the West» (Nintendo Switch), 18 Ιανουαρίου

Το σίκουελ του «Teslagrad» είναι από τους τίτλους με την υψηλότερη κυκλοφορία στο Steam και η άφιξή του στην κονσόλα της Nintendo αναμένεται με ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα action adventure εμπνευσμένο από ευρωπαϊκά κόμικς τύπου «Τεν Τεν», με τέσσερις μοναδικούς χαρακτήρες, ο καθένας με τα δικά του κίνητρα, ξεχωριστές δεξιότητες και ιστορίες που διαπλέκονται.

«Death Mark» (Switch, PS4), 19 Ιανουαρίου

Το adventure τρόμου που έκανε ντεμπούτο στο PS Vita τώρα καταφθάνει στο PS4 και το Switch. Ο χαρακτήρας σας φέρει το σημάδι του τίτλου, που σημαίνει ότι θα πεθάνει και προσπαθεί μαζί με άλλους που φέρουν το ίδιο σημάδι να μείνει ζωντανός. Οι φίλοι του τρόμου α λα ιαπωνικά θα ενθουσιαστούν.

«Lost Sphear» (PC, Switch, PS4), 23 Ιανουαρίου

Στο ιαπωνικό αυτό RPG από τους δημιουργούς του «I am Setsuna», ο ήρωας Katana και οι φίλοι του Lumina και Locke αναζητούν τρόπο να διαλύσουν τη «Λευκή Ομίχλη» που καταστρέφει σταδιακά την πατρίδα τους. Θεωρείται το «Chrono Trigger» της εποχής μας και αυτό λέει πολλά στους λάτρεις τέτοιων παιχνιδιών.

«Dragon Ball FighterZ» (PC, PS4, Xbox One), 26 Ιανουαρίου

Το πρώτο fighting game από την εξαιρετικά δημοφιλή σειρά manga και anime δανείζεται στοιχεία από πολλούς τίτλους του είδους, κυρίως από τη σειρά «Marvel VS Capcom». Ο παίκτης επιλέγει τρεις ήρωες, και μπορεί να αλλάξει εκείνον που ελέγχει στη διάρκεια της αναμέτρησης ή να καλέσει κάποιον να βοηθήσει.

«Monster Hunter: World» (PS4, Xbox One), 26 Ιανουαρίου

Πρόκειται αναμφίβολα για το παιχνίδι του μήνα, με τεράστιους χάρτες, online co-op τεσσάρων παικτών για πρώτη φορά, και τα καλύτερα γραφικά της σειράς μέχρι σήμερα. Αναζητήστε και αντιμετωπίστε τεράστια τέρατα, σκοτώστε τα και φτιάξτε ακόμη καλύτερα όπλα για να σκοτώσετε τα επόμενα.