Έπρεπε να φτάσουμε στην εποχή των gaming smartphones, των μικρών παιχνιδομηχανών που τυχαίνει να κάνουν και κλήσεις, για να έχουμε το πρώτο mobile game από την πολύ επιτυχημένη σειρά «Diablo», και πρώτο για μία από τις πιο εμβληματικές εταιρείες στο χώρο, την Blizzard.

Στο συνέδριό της, BlizzCon, η εταιρεία παρουσίασε προ ημερών το «Diablo Immortal», ένα παιχνίδι για κινητά που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα των υπολογιστών, η υπόθεση του οποίου τοποθετείται χρονικά ανάμεσα στα «Diablo II» και «Diablo III».

Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε έξι κλάσεις χαρακτήρων: Wizard, Barbarian, Demon Hunter, Crusader, Monk και Necromancer. Κάθε κλάση έχει 12 ή περισσότερα skills τα οποία μπορούν να αναβαθμιστούν. Το gameplay είναι το γνωστό και αγαπημένο της σειράς (περιπλάνηση σε μπουντρούμια, ξεπάστρεμα δαιμόνων), προσαρμοσμένο για οθόνες αφής.

Ο κάθε παίκτης μπορεί να γνωρίσει άλλους παίκτες online και να σχηματίσει ομάδες για multiplayer εμπειρία, ενώ το παιχνίδι – αν και δεν το έχει επιβεβαιώσει ακόμη η Blizzard – μοιάζει να είναι free to play, που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα όσοι βιάζονται να τελειώσουν θα πρέπει να πληρώσουν.

Δεν ανακοινώθηκε ημερομηνία κυκλοφορίας του «Diablo Immortal», ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν προεγγραφή εδώ.