Είναι αναμφισβήτητα η πιο βίαιη σειρά στην ιστορία των video games, από το 1992 που πρωτοεμφανίστηκε και σόκαρε τους πιτσιρικάδες στα «ουφάδικα». Και το «Mortal Kombat 11» θέλει να ξεπεράσει όλα τα προηγούμενα, με fatalities πέρα από κάθε (αρρωστημένη) φαντασία.

Τα fatalities – οι ευρηματικοί τρόποι με τους οποίους κάθε χαρακτήρας μπορεί να «αποτελειώσει» τον αντίπαλό του στο τέλος της αναμέτρησης – παρουσιάστηκαν από τη NetherRealm Studios μαζί με δείγματα του gameplay, για να ανοίξουν την όρεξη εν όψει της κυκλοφορίας του παιχνιδιού στις 23 Απριλίου.

Ένα από τα νέα στοιχεία που το «Mortal Kombat 11» φέρνει στη σειρά είναι η δυνατότητα του παίκτη να κάνει αλλαγές στον χαρακτήρα του, προσαρμόζοντας την εμφάνισή του και επιλέγοντας τις αγαπημένες του κινήσεις. Ενώ μια από τις πιο κλασικές ηρωίδες, τη Sonya Blade υποδύεται η παγκόσμια πρωταθλήτρια του MMA και ηθοποιός («Οι Αναλώσιμοι 3», «Μαχητές των Δρόμων 7» κ.ά) Rhonda Rousey. Η Rousey δανείζει τη φωνή της στη Blade, καθώς και κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές κινήσεις της.