Αν θέλετε να πολεμήσετε το έγκλημα ως Spider-Man, να πάρετε κεφάλια ως God of War ή απλά να παίξετε λίγο Pro και η τηλεόραση δεν είναι διαθέσιμη, τώρα μπορείτε να πάρετε το iPhone, να κάτσετε στον καναπέ, το κρεβάτι ή την τουαλέτα και να συνδεθείτε με το PlayStation 4 του σαλονιού σας.

Η υπηρεσία Remote Play, που υπήρχε στην κονσόλα της Sony από το 2013 που πρωτοκυκλοφόρησε, τα τελευταία χρόνια σταδιακά υποστήριξε διάφορες άλλες συσκευές της Sony, υπολογιστές PC και Mac, και τώρα γίνεται επιτέλους διαθέσιμη για συσκευές iOS.

Βέβαια μην περιμένετε ότι θα είναι η πιο άνετη εμπειρία, καθώς στην οθόνη του iPhone ή του iPad σας θα εμφανιστούν και όλα τα κουμπιά του χειριστηρίου DualShock 4, με τη μορφή touch controls. Και θα είναι αρκετά δύσκολο να συνηθίσουν τα δάχτυλά σας στο νέο τρόπο χειρισμού.

Για να παίξετε PS4 από το κινητό, θα πρέπει να ενημερώσετε την κονσόλα με το τελευταίο firmware, το 6.50, και στη συνέχεια να πάτε στο App Store και να κατεβάσετε τη δωρεάν εφαρμογή PS4 Remote Play. Στη συνέχεια θα αφήσετε τις δύο συσκευές να… βρεθούν μεταξύ τους. Δείτε και ένα αναλυτικό βίντεο οδηγιών σε περίπτωση που δυσκολευτείτε.