Με τη δυνατότητα που δίνει στον θεατή να καθορίζει την εξέλιξη της δράσης, η ταινία «Black Mirror: Bandersnatch» θα μπορούσε να θεωρηθεί και βιντεοπαιχνίδι. Υπάρχει όμως κι άλλο, κανονικό βιντεοπαιχνίδι που συνδέεται με την ταινία, και μπορείτε να παίξετε κι εσείς αν έχετε όρεξη να κολυμπήσετε στα βαθιά νερά του retro gaming.

Οι δημιουργοί της σειράς έστησαν μία κανονική ιστοσελίδα για την εταιρεία Tuckersoft, η οποία αναθέτει στον πρωταγωνιστή τη δημιουργία του παιχνιδιού «Bandersnatch». Ανάμεσα στους τίτλους των παιχνιδιών της (που παραπέμπουν σε παλαιότερα επεισόδια του «Black Mirror») θα δείτε και το «Nohzdyve». Το συγκεκριμένο παιχνίδι κάνει την εμφάνισή του και σε μια σκηνή της σειράς, και ο παίκτης καθοδηγεί έναν άνθρωπο σε μια ατελείωτη ελεύθερη πτώση από ένα κτίριο, αποφεύγοντας τα εμπόδια.

Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του παιχνιδιού, θα μεταφερθείτε στη δική του σελίδα, όπου υπάρχει ένα κουμπί Download. «Παίξτε το Nohzdyve στον emulator του ZX Spectrum», λένε οι οδηγίες, κι εσείς αφού κατεβάσετε το αρχείο nohzdyve.tap πατώντας το κουμπί Download, θα πρέπει να αναζητήσετε έναν τέτοιον emulator. Δοκιμάστε τον Fuze, εγκαταστήστε τον, φορτώστε του το nohzdyve.tap και είστε έτοιμοι.

Βέβαια αντί για όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν κάνει το παιχνίδι διαθέσιμο απευθείας στον browser μας. Αλλά τότε δεν θα μιλούσαμε για το «Black Mirror», έτσι δεν είναι;