Μπορεί το «Fortnite» να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στο χώρο των παιχνιδιών τύπου Battle Royale (όλοι οι παίκτες σε έναν κόσμο και αλληλοσκοτωμοί μέχρι να μείνει όρθιος ένας), και το νέο «Apex Legends» να έκανε δυναμική είσοδο με 25 εκατ. παίκτες μέσα σε μία εβδομάδα, αλλά οι χρήστες της πλατφόρμας διακίνησης video games Steam έδειξαν την αγάπη τους στο παραπονεμένο «PlayerUnknown’s Battlegrounds», ή «PUBG».

Οι χρήστες της μεγαλύτερης online πλατφόρμας πώλησης παιχνιδιών για PC ψήφισαν τα καλύτερα παιχνίδια του 2018 σε μια σειρά από κατηγορίες, και τα αποτελέσματα δόθηκαν τώρα στη δημοσιότητα. Το «PUBG», που ήταν από τα πρώτα σε πωλήσεις παιχνίδια, κέρδισε τον τίτλο Game of the Year. Καλύτερο παιχνίδι VR αναδείχθηκε το «The Elder Scrolls V: Skyrim VR», ενώ καλύτερος developer παιχνιδιών η CD Project Red.

Και τώρα περνάμε σε πιο ειδικές κατηγορίες, όπως η Labor of Love, που αφορά παλιότερα παιχνίδια τα οποία συνεχίζουν να αναβαθμίζονται και να επεκτείνονται, διατηρώντας φανατικό κοινό. Νικητής εδώ ήταν το «Grand Theft Auto V» που κρατάει τους gamers απασχολημένους από το 2013. Στην κατηγορία Best Environment κέρδισε ο εξαιρετικά πλασμένος κόσμος του «The Witcher 3: Wild Hunt», ενώ καλύτερο παιχνίδι multiplayer (Better with Friends ο τίτλος της κατηγορίας) αναδείχθηκε το «Tom Clancy’s Rainbow Six Siege».

Τέλος, το βραβείο Best Alternate History πήγε στο «Assassin’s Creed Odyssey» και το Most Fun with a Machine στο «Rocket League».