Δυστυχώς (ή ευτυχώς, αν κρίνουμε από όσα γίνονται στη σειρά), το θεματικό πάρκο του «Westworld» δεν είναι αληθινό, ώστε να μπορέσετε να το επισκεφθείτε. Η αμέσως πιο ρεαλιστική εμπειρία της ζωής στην Άγρια Δύση, είναι χωρίς αμφιβολία το «Red Dead Redemption 2» της Rockstar Games.

Από τα κινηματογραφικού τύπου τρέιλερ που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίους μήνες, έχουμε καταλάβει ότι τα γραφικά είναι όμορφα. Άλλο όμως οι κινηματογραφικές σκηνές και άλλο το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείς τον ήρωά σου και παίζεις. Αυτό αποκαλύπτεται στο εξάλεπτο βίντεο που ακολουθεί, και εκπλήσσει όχι μόνο με την ομορφιά των τοπίων, αλλά και τον ρεαλισμό του.

Η παραμικρή λεπτομέρεια, από το πώς γεμίζεις τα όπλα και πόσο «κλωτσάνε» (το χειριστήριο) μέχρι τους τύπους και τη συμπεριφορά των αλόγων, έχει αποδοθεί με απόλυτο ρεαλισμό. Ξεχάστε τα παιχνίδια όπου μπορούσατε να χωρέσετε στις τσέπες ή στο σακίδιό σας ένα ολόκληρο… κοντέινερ από αντικείμενα. Ο χώρος είναι περιορισμένος, και το βάρος που μπορείτε να κουβαλήσετε εσείς και το άλογό σας, επίσης. Θέλετε να πάτε για κυνήγι και να φορτώσετε ένα ολόκληρο ελάφι πίσω από τη σέλα σας; Να το κάνετε, αλλά μην περιμένετε ότι το άλογο θα μπορεί να τρέχει.

Ο όρος «παιχνίδι ανοιχτού κόσμου»… ανοίγει ακόμη περισσότερο με το «Red Dead Redemption 2». Θα χρειαστείτε πολύ καιρό (μήνες; χρόνια;) για να εξερευνήσετε τα βουνά, τα δάση, τις ερήμους, τις πόλεις του παιχνιδιού, ως μέλος μιας συμμορίας παρανόμων (της Van Der Linde Gang από το πρώτο παιχνίδι, του οποίου αυτός ο τίτλος αποτελεί πρίκουελ) που καταδιώκεται από το νόμο σε όλη την Αμερική.

Γι αυτό φροντίστε να τακτοποιήσετε τις εκκρεμότητές σας και να αποχαιρετήσετε τους αγαπημένους σας μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, που το παιχνίδι θα κυκλοφορήσετε  για PS4 και Xbox One…