Στην ίδια πίστα, 99 παίκτες δίνουν τη μάχη τους και μόνο ένας θα μείνει ζωντανός στο τέλος. Θα μπορούσε να είναι το κόνσεπτ οποιουδήποτε παιχνιδιού τύπου Battle Royale, όπως το «Fortnite», το «PUBG» ή το πολύ πρόσφατο και δημοφιλές «Apex Legends».

Κι όμως, πρόκειται για το «Tetris 99», το κλασικό παιχνίδι που όλοι έχουμε παίξει κάποια στιγμή, συμπληρώνοντας γραμμές με τουβλάκια που πέφτουν. Πώς μπορεί το Tetris να γίνει Battle Royale; Η ιδέα είναι απλή και πανέξυπνη. Στη μέση της οθόνης είναι η γνωστή ορθογώνια πίστα του Tetris. Αριστερά και δεξιά, είναι 49 και 49 μικρότερα ορθογώνια, που αντιπροσωπεύουν τις πίστες των άλλων 98 παικτών που είναι online ταυτόχρονα.

Κάνοντας καλούς συνδυασμούς – δηλαδή σπάζοντας μαζί όσες περισσότερες γραμμές μπορείτε – εξαπολύετε επιθέσεις στα κουτάκια των αντιπάλων. Ποιο είναι το όπλο σας; Τους στέλνετε σειρές από τουβλάκια με κενά, που είναι δύσκολο να σπάσουν. Αντίστοιχα, μπορεί και η δική σας οθόνη να γεμίσει από τουβλάκια αντιπάλων. Όποιος γεμίσει το ορθογώνιό του μέχρι επάνω με τουβλάκια χάνει και μένει εκτός, και το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι να μείνει ένας νικητής.

Το «Tetris 99» είναι διαθέσιμο δωρεάν αλλά δυστυχώς μόνο για ιδιοκτήτες Nintendo Switch που είναι συνδρομητές της υπηρεσίας Nintendo Switch Online. Αλλά δεν βλέπουμε το λόγο να μη γίνει κάτι αντίστοιχο σε άλλες παιχνιδομηχανές και υπολογιστές.