Για τους πάνω από 80 εκατομμύρια ιδιοκτήτες PlayStation 4, το 2019 θα είναι άλλη μια μεγάλη χρονιά. Εκτός από τα αποκλειστικά για PS4 παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν φέτος, αναμένεται και η μεγάλη ανακοίνωση του PlayStation 5 από τη Sony. 

Ήδη από τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με το Business Insider, στελέχη της εταιρείας κάνουν λόγο για εργασίες πάνω στη νέα παιχνιδομηχανή. Ενώ η απόφαση της Sony να μη δώσει το παρών στην  Ε3 του Λας Βέγκας για πρώτη φορά στα 24 χρόνια της μεγάλης έκθεσης ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας, σημαίνει πιθανότατα ότι σχεδιάζει το δικό της μεγάλο event για την ανακοίνωση του επόμενου PlayStation. Βέβαια η ανακοίνωση απέχει πολύ από την κυκλοφορία της κονσόλας, που αναμένεται το 2020, ίσως και το 2021. 

Μέχρι τότε, οι χρήστες του PlayStation 4 μπορούν να απασχοληθούν με τα τελευταία μεγάλα αποκλειστικά παιχνίδια για την κονσόλα τους, που θα αρχίσουν να καταφθάνουν με πρώτο το «Days Gone». Φανταστείτε μια διασταύρωση των σειρών «Sons of Anarchy» και «Τhe Walking Dead», με ήρωα έναν μηχανόβιο που προσπαθεί να επιβιώσει ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, άγρια ζώα και, φυσικά, ζόμπι πολύ πιο γρήγορα και απειλητικά από εκείνα της τηλεόρασης. Το «Days Gone» θα κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου.

Ωστόσο, ο μεγάλος τίτλος του 2019 αποκλειστικά για το PlayStation 4 είναι ένας και ακούει στο όνομα «The Last of Us: Part II». Το πολυαναμενόμενο σίκουελ στο καλύτερο «The Walking Dead» παιχνίδι που δεν είναι το «The Walking Dead», έκλεψε την παράσταση στην περσινή Ε3 και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019, αν και δεν έχει οριστεί ακόμη συγκεγκριμένη ημερομηνία. Η ιστορίατης Έλι συνεχίζεται πέντε χρόνια μετά από τα γεγονότα του πρώτου «The Last of Us», και πέρα από την εξέλιξη στα γραφικά και το animation έχουν προστεθεί πολλά νέα στοιχεία, όπως το βελτιωμένο ΑΙ των αντιπάλων που είναι πολύ πιο έξυπνοι και επιθετικοί. Δείτε το παρακάτω τρέιλερ με 8 λεπτά μακελειού ανάμεσα σε ένα τρυφερό φιλί.

Τέλος, το 2019 είναι η χρονιά που πιθανότατα θα δούμε το μυστηριώδες «Death Stranding» ένα παιχνίδι που ετοιμάζεται εδώ και χρόνια, με πρωταγωνιστές τον Νόρμαν Ρίντους του «The Walking Dead» (κοίτα να δεις, καταφέραμε να αναφέρουμε τη σειρά και στις 3 μεγάλες κυκλοφορίες του 2019, δείγμα του αποτυπώματος που έχει αφήσει στην ποπ κουλτούρα τα τελευταία χρόνια), τη Λεά Σεϊντού («Spectre») και σε ρόλο «κακού» τον Μαντς Μίκελσεν («Casino Royale», «Hannibal»). Ακόμα πιο ενδιαφέροντα είναι τα ονόματα πίσω από την οθόνη, καθώς πρόκειται για μια συνεργασία ανάμεσα στον θρύλο των video games Χιντέο Κοτζίμα («Metal Gear Solid») και τον διάσημο σκηνοθέτη Γκιγιέρμο ντελ Τόρο (Όσκαρ το 2018 για τη «Μορφή του Νερού»). Το παρακάτω τρέιλερ δείχνει λίγο από το gameplay, αλλά δεν μας βοηθάει να καταλάβουμε πολλα. Είναι όμως πανέμορφο!