Στην τελική ευθεία για τη μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού τραγουδιού μπαίνουν οι φανατικοί και οι συμμετέχοντες. Οι δύο ημιτελικοί της Eurovision θα λάβουν χώρα στις 14 και 16 Μαΐου στο Τελ Αβίβ, όπου οι χώρες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να διεκδικήσουν μία θέση στον τελικό. 

20 διαγωνιζόμενοι θα περάσουν στη βραδιά της 18ης Μαΐου, όπου θα συναντήσουν τις αποκαλούμενες Big 5 (Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία) αλλά και τον περσινό νικητή Ισραήλ που θα βρίσκονται ήδη σε αυτή τη φάση. 

Το Σάββατο ξεκινούν οι επίσημες πρόβες, με τους διαγωνιζόμενους να ανεβαίνουν στο stage ακριβώς όπως θα εμφανιστούν στους ημιτελικούς. Η Τάμτα, που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο με το κομμάτι «Replay», κάνει την πρώτη της δοκιμαστική στις 10.00, ενώ η δεύτερη πρόβα της έχει οριστεί για την Πέμπτη 9 Μαΐου στις 10.00 και θα έχει διάρκεια 20 λεπτών.

Η Κατερίνα Ντούσκα, η εκπρόσωπος της Ελλάδας, θα κάνει την πρώτη της πρόβα την Κυριακή στις 16.00 μέχρι τις 16.30 και τη δεύτερη την Παρασκευή στις 10.00. Αμέσως μετά θα έχουν την ευκαιρία να τις δουν και να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Better Love» θα παρουσιαστεί με σκηνικό διπλής όψης και απαλές αποχρώσεις. Παράλληλα, το σκηνογραφικό έρχεται από το εξωτερικό, ενώ ο σκηνογράφος έχει συνεργαστεί με τη Lady Gaga, αλλά ήταν υπεύθυνος και για το «X-Factor» στην Μεγάλη Βρετανία.

Τι ψήφισαν τα φαν κλαμπ
Ως είθισται, καθένα από τα επίσημα φαν κλαμπ της Eurovision δίνει τη δική του ψηφοφορία για τις συμμετοχές, δείχνοντας συνήθως τις τάσεις που αφορούν στο televoting. Νικητής από την προαναφερθείσα, αναδείχτηκε ο εκπρόσωπος της Ιταλίας, Μαχμούντ και το τραγούδι του «Soldi». Η Ελλάδα κατάφερε να πάρει τη 10η θέση, ενώ η Τάμτα και το «Replay» βρίσκονται μέσα στην πρώτη πεντάδα. 

Τι δείχνουν τα στοιχήματα για τον Α’ ημιτελικό 
Στον πρώτο ημιτελικό, τα πράγματα φαίνεται ότι είναι ιδιαιτέρως καλά για Ελλάδα και Κύπρο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Novibet, η Κατερίνα Ντούσκα θα τερματίσει στην πρώτη θέση με απόδοση 3.00, ενώ ακολουθεί η Τάμτα με απόδοση 3.25. Ισλανδία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Αυστραλία, Βέλγιο, Τσεχία, Εσθονία και  Ουγγαρία φαίνεται ότι συμπληρώνουν τη δεκάδα του πρώτου ημιτελικού. 

Τι δείχνουν στα στοιχήματα για τον τελικό 
Όσον αφορά στον τελικό, μεγάλο φαβορί παραμένει η Ολλανδία που κρατά καλά την πρώτη θέση μέχρι τώρα. Σύμφωνα και με το Novibet, ο Ντάνκαν Λόρενς και το τραγούδι «Arcade» έχουν αγκαλιαστεί από τον κόσμο και αυτή τη στιγμή έχουν απόδοση 2.75. 

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Ρωσία με απόδοση 5.00, με τον Σεργκέι Λάζαρεφ να ετοιμάζεται να ερμηνεύσει το «Scream», πίσω από το οποίο βρίσκεται ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ενώ τη σκηνική του εμφάνιση θα επιμεληθεί ο ταλαντούχος Φωκάς Ευαγγελινός. 

Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Ελβετία, Σουηδία και Ιταλία, με το «She Got Me» της πρώτης να ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο. Η δική μας Κατερίνα Ντούσκα με το κομμάτι «Better Love», αυτή τη στιγμή, φιγουράρει στην 9η θέση, ενώ η Κύπρος για την οποία θα τραγουδήσει η Τάμτα το «Replay» στην 7η θέση.