Ο προγραμματισμός των στελεχών των καναλιών για τη νέα σεζόν προχωρά με πυρετώδεις ρυθμούς, καθώς επιθυμούν όλα να είναι έτοιμα… τη σωστή-στρατηγική στιγμή. Όπως έχει γίνει γνωστό, η μυθοπλασία θα είναι μία από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες της ερχόμενης χρονιάς, αφού έχει αποδειχτεί ότι το κοινό αγκαλιάζει τις σειρές. 

Εκτός από τα ήδη αγαπημένα σίριαλ «Έλα στη θέση μου», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» του Alpha, «Πέτα τη φριτέζα», «Μην ψαρώνεις», «Γυναίκα χωρίς όνομα» του Ant1, που θα συνεχιστούν και του χρόνου, θα βγουν στον αέρα νέες παραγωγές. 

Ο Σκάι έχει ανακοινώσει τα νέα επεισόδια του «Λόγω Τιμής, ο Ant1 τις «Άγριες Μέλισσες», o Alpha το «Κρατάς Μυστικό», ωστόσο η λίστα μεγαλώνει με ακόμη περισσότερες σειρές. 

Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες θέλουν το κανάλι του Αμαρουσίου να προετοιμάζει την καινούργια κωμική του σειρά, που θα φέρει τον τίτλο «Το Λαχείο». Βασιζόμενη στο  «When I was Rich», η σειρά θα κρατά συντροφιά καθημερινά στους τηλεθεατές, ενώ θα έχει τη σκηνοθετική υπογραφή του Αλέξανδρου Πανταζούδη. 

Από την πλευρά του, το κανάλι του Φαλήρου δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα νέα επεισόδια του «Κόκκινου Δωματίου», που προβαλλόταν από το Mega. Η νέα σειρά θα φέρει τον τίτλο «Σκάι Hotel», θα έχει τη σφραγίδα του Αλέξανδρου Ρήγα, ο οποίος θα κρατά και έναν από τους βασικούς ρόλους, εκείνον του διευθυντή. Οι υπόλοιποι ρόλοι, δηλαδή οι άνθρωποι του προσωπικού του ξενοδοχείου, θα είναι περισσότεροι από ότι στο «Κόκκινο Δωμάτιο», οι ιστορίες θα είναι αυτοτελείς ή θα ολοκληρώνονται σε δύο επεισόδια και κάθε φορά οι επισκέπτες θα εμπλέκονται με μοναδικό τρόπο με το προσωπικό. 

Ιδιαίτερη αναφορά απαιτείται και στη νέα σειρά του Ανδρέα Γεωργίου και της Βάνας Δημητρίου, για την οποία δεν έχει διαρρεύσει καμία πληροφορία. Το πιλοτικό επεισόδιο φαίνεται ότι είναι έτοιμο και ο ηθοποιός-σκηνοθέτης συζητά τόσο με Alpha (σ.σ στο κανάλι της Κάντζας προβάλλεται το «Τατουάζ», παραγωγής επίσης Γεωργίου) όσο και με τον Σκάι, προκειμένου να αποφασίσει με ποιο κανάλι θα δώσει τα χέρια.