Σχεδόν μία εβδομάδα έμεινε για το μεγάλο τελικό της 22ης Μαΐου του «MasterChef» και, πλέον, έχει διαμορφωθεί η τετράδα. Το βράδυ της Δευτέρας, ο Παντελής Βούρος αποχώρησε, φτάνοντας μία ανάσα πριν τη μεγάλη βραδιά.

Συγκεκριμένα, στο εν λόγω επεισόδιο, Μανώλης, Σπυριδούλα, Παντελής, Χρήστος και Πάνος χρειάστηκε να περάσουν από δύο απαιτητικές διαδικασίες προκειμένου να παραμείνουν στο παιχνίδι. Ο Μανώλης ήταν ο πρώτος που εξασφάλισε μια θέση στην επόμενη φάση του ριάλιτι, καθώς έφτιαξε το καλύτερο πιάτο στην πρώτη δημιουργική διαδικασία του Mystery Box.

Οι τέσσερις συμμετέχοντες, που απέμειναν, κλήθηκαν να αντιγράψουν το πιάτο του σεφ Γιώργου Βενιέρη, για το οποίο δυσκολεύτηκαν πολύ. Πάνος και Παντελής είχαν την πιο χαμηλή βαθμολογία, με τον δεύτερο τελικά να χάνει και να αποχωρεί οριστικά από το «MasterChef».

«Μην τα παρατάτε ποτέ, να κάνετε πράγματα που αγαπάτε και γι’ αυτά που πιστεύετε να μάχεστε», είπε φεύγοντας ο Παντελής. Με αυτή την αποχώρηση, ο Σωτήρης Κοντιζάς χάνει και τον τελευταίο του παίκτη. Έτσι, ο νικητής του φετινού «MasterChef» θα είναι σίγουρα ένας από τους εκλεκτούς του Λεωνίδα Κουτσόπουλου. Αμέσως μετά την τηλεοπτική ανακοίνωση της αποχώρησης του Παντελή, πάντως, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανήρτησε το δικό του «αντίο» στον παίκτη, στο twitter. «Ραντεβού για τσίπουρα στο νησί... με κιθάρες και μπουζούκι», σχολίασε ο κριτής.