Ο ημιτελικός του «MasterChef» ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, με τους Μανώλη και Σπυριδούλα να περνούν στο μεγάλο τελικό. Ωστόσο, μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, που το ριάλιτι θα ρίξει αυλαία, η παραγωγή επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. 

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πάρτι, με τους παίκτες που έχουν αποχωρήσει να επιστρέφουν και να ξαναμπαίνουν στην κουζίνα για να μαγειρέψουν, χαλαρά, αυτή τη φορά. 

Την Παρασκευή δεν θα μεταδοθεί επεισόδιο, ενώ τη Δευτέρα οι τηλεθεατές θα δουν τους φιναλίστ να ταξιδεύουν στην Ισπανία. Εκεί, θα λάβει χώρα η πρώτη δοκιμασία του τελικού, με την βαθμολογία να παραμένει μυστική ως την τελευταία στιγμή.

Η Τρίτη θα βρει τους Μανώλη και Σπυριδούλα, πίσω στο πλατό του «MasterChef», σε μια δοκιμασία που δεν περιλαμβάνει αντιγραφή, αλλά μια δοκιμασία-έκπληξη που θα απαιτεί συνδυασμό γνώσεων, τεχνικής και εξαιρετικής ακρίβειας.

Την Τετάρτη, τη βραδιά του μεγάλου τελικού, όπου θα ανακοινωθεί live το αποτέλεσμα, οι συμμετέχοντες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον διεθνούς φήμης σεφ Φίλιππο Χρονόπουλο, με τη βαθμολογία επίσης να παραμένει μυστική… μέχρι την τελευταία στιγμή.