Δύο 24ώρα, σχεδόν, μετά τον πρώτο ημιτελικό της φετινής Eurovision, το πάρτυ της μουσικής συνεχίζεται, με το δεύτερο ημιτελικό, το βράδυ της Πέμπτης, που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2, στις 22.00 ώρα Ελλάδας. 

18 χώρες (Αρμενία, Ιρλανδία, Μολδαβία, Ελβετία, Λετονία, Ρουμανία, Δανία, Σουηδία, Αυστρία, Κροατία, Μάλτα, Λιθουανία, Ρωσία, Αλβανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Αζερμπαϊτζάν) θα διαγωνιστούν σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού, στοχεύοντας στο να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό. 

Δέκα από τις προαναφερθείσες, το Σάββατο 18 Μαΐου, θα συναντήσουν τις δέκα χώρες που πέρασαν από τον πρώτο ημιτελικό, τις Big 5 και το Ισραήλ, αλλά μόνο ένας από αυτούς θα κερδίσει την πρώτη θέση. 

Τα βλέμματα των Eurofans είναι στραμμένα στο δεύτερο ημιτελικό, καθώς είναι συγκεντρωμένα όλα τα φαβορί. Ο Ντάνκαν Λόρενς και το τραγούδι «Arcade» της Ολλανδίας, ο Τζον Λούντβικ και το «Too late for love» της Σουηδίας, αλλά και το αουτσάιντερ Αζερμπαϊτζάν με τον Chingiz που είδαν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν κατακόρυφα μετά τις πρόβες, είναι μερικές μόνο από τις συμμετοχές που αναμένεται να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό. 

ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΤΟ Β’ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ

 1. Αρμενία
 2. Ιρλανδία
 3. Μολδαβία
 4. Ελβετία
 5. Λετονία
 6. Ρουμανία
 7. Δανία
 8. Σουηδία
 9. Αυστρία
 10. Κροατία
 11. Μάλτα
 12. Λιθουανία
 13. Ρωσία
 14. Αλβανία
 15. Νορβηγία
 16. Ολλανδία
 17. Βόρεια Μακεδονία
 18. Αζερμπαϊτζάν