Η 64η διοργάνωση της Eurovision ολοκληρώθηκε με τον Ντάνκαν Λόρενς να κερδίζει την 1η θέση! Ανάμεσα σε πολλές και διαφορετικές συμμετοχές, ο 25χρονος τραγουδιστής και το κομμάτι «Arcade» θεωρήθηκαν από την πρώτη στιγμή τα μεγάλα φαβορί. 

Η ιστορία του Λόρενς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το προφίλ -που μέχρι πρότινος κρατούσε- δεν θύμιζε εκείνο νικητή Eurovision. Xαμηλών τόνων και ντροπαλός, βρισκόταν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, για πολλά χρόνια, ως συνθέτης για άλλους ερμηνευτές. 

Τόλμησε, όμως, να δοκιμάσει την τύχη του στο ολλανδικό «The Voice», το 2014, όπου έφτασε στην ημιτελική φάση για να έρθει λίγα χρόνια αργότερα η Eurovision. Το κομμάτι, μάλιστα, που ερμήνευσε κρύβει μία δική του θλιβερή προσωπική ιστορία, για την οποία ο ίδιος έχει αποκαλύψει: «Οι στίχοι είναι εμπνευσμένοι από την ιστορία ενός ανθρώπου που αγάπησα βαθιά και ο οποίος πέθανε σε πολύ νεαρή ηλικία». 

«Μετατράπηκε από μια προσωπική ιστορία, σε μια ιστορία με την οποία ο καθένας θα μπορούσε να ταυτιστεί. Το “Arcade” είναι ένα τραγούδι για την προσμονή. Προσμένεις κάτι που μοιάζει απλησίαστο», έχει αναφέρει ο Λόρενς, συμπληρώνοντας:  «Πριν από δυο χρόνια δήλωσα δημόσια πως είμαι αμφιφυλόφιλος. Ήταν ό, τι καλύτερο έχω κάνει στη ζωή μου. Όχι επειδή θέλω να χαριεντίζομαι τόσο με κορίτσια, όσο και με αγόρια, ούτε γιατί δεν μπορώ να επιλέξω. Μάλλον το αντίθετο: Η επιλογή μου είναι ξεκάθαρη. Ερωτεύομαι το άτομο. Και πόσο τυχερός είμαι που έχω βρει αυτό το άτομο εδώ και κάποιους μήνες».