Μετά το ταξίδι στην Ισπανία, οι δύο φιναλίστ του «MasterChef», Σπυριδούλα και Μανώλης, επέστρεψαν στο στούντιο για να μαγειρέψουν σε μία άκρως απαιτητική δοκιμασία.

Οι δυο τους, το βράδυ της Τρίτης, κλήθηκαν να παρουσιάσουν στους κριτές ένα δικό τους μενού degustation, αποτελούμενο από έξι πιάτα. Στο πλευρό τους, μάλιστα, βρέθηκαν οι περισσότεροι από τους παίκτες που έχουν αποχωρήσει.

Σπυριδούλα και Μανώλης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ωστόσο τα spoilers επιβεβαιώθηκαν και ο Μανώλης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ένα από τα έξι πιάτα του. Ενώ απέμενε ένα λεπτό κι εκείνος είχε όλα τα υλικά έτοιμα, αρνήθηκε να «στήσει» πιάτο καθώς θεώρησε ότι δεν προλαβαίνει να παρουσιάσει το αποτέλεσμα που θέλει.

«Δεν θέλω να πάω στους κριτές, είμαι σαν το παιδάκι που έχει κάνει χαζομάρα και κρύβεται από τους γονείς του, νιώθω κάπως έτσι. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι συνέβη. Δεν φοβάμαι κάτι, απλά ντρέπομαι για τον εαυτό μου», είπε ο Μανώλης.

Τα πιάτα του, ωστόσο, άρεσαν αρκετά στους τρεις σεφ, σε αντίθεση με της Σπυριδούλας, όπου βρήκαν αρκετά λάθη, εκτός από ένα το οποίο ήταν εξαιρετικό. Στο ένα πιάτο της, μάλιστα, που είχε χρησιμοποιήσει σταφύλια, είχε ξεχάσει μέσα τα κουκούτσια!