Αποτέλεσε για μεγάλο μερίδιο τηλεθεατών την τηλεοπτική, βραδινή συντροφιά αλλά και την αφορμή για μικρές διαμάχες στα social media. Το «MasterChef», ο πρωταγωνιστής του δεύτερου μισού της σεζόν, τελείωσε και τώρα οι φανατικοί του θα αναζητήσουν τον «αντικαταστάτη» του στην prime time.

Αν και μία άκρως επιτυχημένη συνταγή δεν μπορεί να αντικατασταθεί στη συνείδηση του κοινού, οι πρώτες μέρες απουσίας του έδειξαν ότι το «Survivor» του Σκάι ευνοήθηκε και πιθανότατα οι φανατικοί των ριάλιτι θα αλλάξουν πλέον συνήθειες και θα μεταπηδήσουν από το ριάλιτι μαγειρικής… στο ριάλιτι επιβίωσης.

Η άφιξη, μάλιστα, των παικτών από το παρελθόν, συγκεκριμένα των Γιάννη Τσίλη, Μελίνας Μεταξά, Εύης Σαλταφερίδου, Πάνου Θεοδώρου και Σώζοντα Παλαίστρου-Χάρου, ίσως αποτελέσει μία καλή συγκυρία πραγμάτων για ανεβασμένα ποσοστά.

Οι τηλεθεατές, όμως, θα μπορούν για λίγο ακόμη να περνούν τα βράδια τους συντροφιά με ωραίες σειρές, τόσο στον Alpha όσο και στον Ant1. «Το σόι σου», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», «Τατουάζ», του καναλιού της Κάντζας, αλλά και η «Επιστροφή» του σταθμού του Αμαρουσίου θα αποτελέσουν κάποιες καλές επιλογές για το κοινό, μέχρι και τη λήξη της σεζόν.

Βέβαια, να σημειωθεί ότι δύσκολα ένας τηλεθεατής που μέχρι τώρα δεν παρακολουθούσε κάποια σειρά, αλλά το «MasterChef», θα επιλέξει μυθοπλασία καθώς έχει χάσει ήδη τη ροή των επεισοδίων και τις εξελίξεις. Οπότε, όπως γίνεται αντιληπτό, οι λάτρεις του «MasterChef» μάλλον θα έχουν ως εναλλακτική επιλογή το «Survivor».