Δύο εβδομάδες μετά το τέλος του απόλυτα επιτυχημένου «MasterChef», η ζωή για τους συμμετέχοντες συνεχίζεται έξω από το σπίτι του ριάλιτι. Οι περισσότεροι από τους παίκτες προσπαθούν να εξαργυρώσουν την αναγνωρισιμότητα που τους δόθηκε, με μερικούς από αυτούς να βλέπουν την καθημερινότητά τους να αλλάζει τελείως. 

Ξεκινώντας από το μεγάλο νικητή, Μανώλη Σαρρή, εκτός από το ότι είναι πλουσιότερος κατά 60.000 ευρώ (50.000 ευρώ το έπαθλο του τελικού και 10.000 από δοκιμασία που είχε κερδίσει), βλέπει τον εαυτό του να φιγουράρει σε εξώφυλλα περιοδικών και να πολιορκείται από τηλεοπτικές εκπομπές. Η δυναμική του, επίσης, στα social media είναι μεγάλη, καθώς μόλις με τρεις αναρτήσεις μετρά περισσότερους από 20.000 followers. 

Ο Ζαχίρ Γιαβαρί είναι, ίσως, ο παίκτης που είδε τη ζωή του να αλλάζει με ταχύτητα φωτός. Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι μονοπώλησε το ενδιαφέρον με την προσωπική του ιστορία και, πλέον, μετρά δεκάδες συνεντεύξεις και πολλές προτάσεις. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι  θα δουλέψει στο πλευρό του Λεωνίδα Κουτσόπουλου, που του έχει δείξει την εκτίμηση που του έχει. 

Μεγάλος κερδισμένος του «MasterChef» είναι και ο Χρήστος Μπάρκας. Ο πιο αγαπημένος παίκτης του κοινού, ο αποκαλούμενος «Κρατς», δέχεται καθημερινά την αγάπη του κόσμου μέσα από τα social media, ενώ οι πρώτες πληροφορίες τον θέλουν να δέχεται πρόταση να συμμετέχει και σε τηλεοπτική εκπομπή. 

Το δικό του γκελ, όμως, κάνει και ο Πάνος Τόγιας που δεν έχει σταματήσει να δίνει συνεντεύξεις και να μιλά για το ριάλιτι μαγειρικής. Οι δηλώσεις του, μάλιστα, κάνουν το γύρο του διαδικτύου και σχολιάζονται έντονα. Όσον αφορά στο μαγειρικό του μέλλον; Το βέβαιο είναι ότι θα του δοθούν πολλές ευκαιρίες, καθώς θεωρήθηκε ένας από τους πιο δυνατούς παίκτες. 

Για το τέλος, δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός αυτής της λίστας η Σπυριδούλα Καραμπουτάκη. Η παίκτρια που το κοινό αγαπούσε να μισεί περνά από εκπομπή σε εκπομπή, δίνει συνεντεύξεις, απαντά με καυστικό τρόπο στα όσα της καταλογίζουν και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μείνει στην ιστορία του φετινού «MasterChef»!