Μετά τη μάχη της 26ης Μαΐου, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ετοιμάζονται να καλύψουν το δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή 2 Ιουνίου. Χρησιμοποιώντας τα δυνατά τους χαρτιά, τα περισσότερα κανάλια διαμορφώνουν ειδικά το πρόγραμμά τους για την ημέρα αυτή. 

Συγκεκριμένα, ο ΣΚΑΪ,  από τις 06:00 το πρωί, βάζει στις επάλξεις όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό του. Η μέρα ξεκινά με τον Γιώργο Αυτιά, ο οποίος θα δώσει τη σκυτάλη στις 09:00, στους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, για να ακολουθήσουν από τις 11:00 έως τις 13:00 ο Τάκης Χατζής και ο Δημήτρης Καμπουράκης. Αργότερα, Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος μπαίνουν στην αρένα της ενημέρωσης, ενώ στις 14.00 το αναλυτικό δελτίο ειδήσεων με την Εύα Αντωνοπούλου έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Σία Κοσιώνη, στις 18:00, δίνει το σήμα εκκίνησης της εκλογικής βραδιάς. Στο στούντιο θα βρεθεί και ο γενικός διευθυντής της Pulse RC, Γιώργος Αράπογλου, για την ανάλυση των αποτελεσμάτων.

Με συνεχή ροή ενημέρωσης, όμως, από νωρίς το πρωί έως και τα ξημερώματα της Δευτέρας, η ΕΡΤ1 επίσης  θα καλύψει τον δεύτερο γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών την Κυριακή 2 Ιουνίου. Όλες οι ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων θα προσαρμοστούν στην τρέχουσα επικαιρότητα, με επιτόπιες καλύψεις της ψηφοφορίας, των δηλώσεων των υποψηφίων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και κάθε γωνιά της χώρας, μέσα από ζωντανές συνδέσεις με το δίκτυο ανταποκριτών σε όλη την Περιφέρεια. Η εκλογική βραδιά, την οποία παρουσιάζει και συντονίζει η Δώρα Αναγνωστοπούλου, ξεκινά στις 18:00 και θα ολοκληρωθεί με την έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων.

Στους ίδιους ρυθμούς θα κινηθεί και το OPEN. Στις 05:30 το πρωί, η Φαίη Μαυραγάνη θα ξεκινήσει δυναμικά την εκλογική Κυριακή, ενώ θα ακολουθήσουν οι Αμαλία Κάτζου-Βαγγέλης Γιακουμής και οι Ιορδάνης Χασαπόπουλος-Γιάννη Σαραντάκος. Το μεσημβρινό δελτίο με τη Λίνα Δρούγκα συνεχίζει το ενημερωτικό έργο του σταθμού, ενώ στις 18:00 τη σκυτάλη παίρνει η Έλλη Στάη με την εκπομπή «Η Ώρα Της Απόφασης».

Ο ALPHA δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τον προαναφερθέντα δρόμο κι έτσι, από τις 18:00, ο Αντώνης Σρόιτερ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, παρακολουθώντας λεπτό προς λεπτό την εκλογική μάχη καθώς και τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού. Πολιτικοί και πρόσωπα που έχουν σημαντικό ρόλο στη σχεδίαση της προεκλογικής μάχης θα ανοίξουν τα χαρτιά τους και θα αποκαλύψουν τις αποφάσεις και τις κινήσεις τους.
   
Όσον αφορά στο STAR και τον ANT1, Μάρα Ζαχαρέα και Νίκος Χατζηνικολάου θα βρεθούν στο τιμόνι των κεντρικών δελτίων, δίνοντας τον παλμό της εκλογικής αναμέτρησης.