Ο Ιούνιος έρχεται και σημαίνει την ολοκλήρωση της φετινής τηλεοπτικής σεζόν στους ιδιωτικούς σταθμούς. Ο Alpha, ένας από τους νικητές της χρονιάς στη μάχη της τηλεθέασης, ήδη έχει κάνει τον προγραμματισμό του για το φινάλε των εκπομπών, ωστόσο ενδέχεται ένα κομμάτι αυτού να ανατραπεί λόγω της πολιτικής επικαιρότητας και των επερχόμενων εκλογών. 

Το πλάνο που υπάρχει θέλει τη βασίλισσα Ελένη Μενεγάκη και την εκπομπή της «Ελένη» να αποχαιρετούν τους τηλεθεατές, την Παρασκευή 28 Ιουνίου, όπως και ο Χρήστος Φερεντίνος με το «Deal» και η Αγγελική Νικολούλη με το «Φως στο τούνελ». Οι τρεις προαναφερθέντες τηλεαστέρες θα συνεχίσουν και τη νέα χρονιά στο κανάλι της Κάντζας, οπότε θα πρέπει να φορτίσουν τις μπαταρίες τους και να επιστρέψουν με φρέσκες ιδέες. 

Την ίδια εβδομάδα, αυλαία θα ρίξει και η Ελεονώρα Μελέτη με επικρατέστερη ημερομηνία την 26η Ιουνίου. Το late night show της έχει πάρει το πράσινο φως και για του χρόνου, καθώς απογείωσε τη μεταμεσονύκτια ζώνη σημειώνοντας υψηλά ποσοστά. 

Το Σάββατο 29 Ιουνίου, το τελευταίο «Πακέτο» της χρονιάς θα ανοίξει η Βίκυ Χατζηβασιλείου. Η παρουσιάστρια θα πει αντίο στο φανατικό της κοινό και θα πρέπει να συζητήσει για το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς το συμβόλαιό της λήγει το επόμενο διάστημα. 

Το «Happy Day» της Σταματίνας Τσιμτσιλή  θα ρίξει αυλαία την Παρασκευή 7 Ιουλίου και θα επιστρέψει στα μέσα Σεπτεμβρίου, ανανεωμένο. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, Νίκος Μάνεσης και Ναταλία Γερμανού, επίσης, θα βάλουν μία άνω τελεία με τις εκπομπές «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» και «Καλύτερα δε γίνεται!», ανανεώνοντας το ραντεβού της για τη νέα χρονιά.