Η συμμετοχή και η πορεία του στο πιο επιτυχημένο πρότζεκτ της σεζόν φαίνεται ότι του άλλαξε τη ζωή. Απολαμβάνοντας, πάντα με μέτρο και σύνεση, τα όσα του συμβαίνουν και όντας ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες του «MasterChef», ο Πάνος Τόγιας μιλά για όλα λάμποντας από ευτυχία.

Στη μετά «MasterChef» εποχή, πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου;

Η ζωή μου έχει κάνει στροφή 360 μοιρών! Καθημερινά βλέπω την αγάπη του κόσμου, μου στέλνουν 500 μηνύματα την ημέρα, μου λένε όμορφα λόγια. Επαγγελματικά, έχουν γίνει πολλές προτάσεις και γι’ αυτό είμαι εξαιρετικά χαρούμενος.

Ποιος ήταν ο στόχος σου πριν μπεις στο παιχνίδι και κατά πόσο έχει επιτευχθεί;

Στο κομμάτι της δουλειάς, δεν είχα πρόβλημα. Δούλευα δύο χρόνια σε κουζίνες στο Λονδίνο, οπότε με αυτό το βιογραφικό δεν θα αντιμετώπιζα πρόβλημα εύρεσης δουλειάς. Το κομμάτι της δημοσιότητας δεν με αφορά, είμαι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων. Οι φίλοι μου ήταν αυτοί που με παρακίνησαν για να μάθει ο κόσμος και να δείξω τον εαυτό μου και τη μαγειρική μου φιλοσοφία.

Πόσο σε βοήθησε το εν λόγω πρότζεκτ;

Από αυτά που βλέπω μέχρι τώρα, θα πω 100%. Με βοήθησε να δείξω ποιος είμαι, αν είμαι καλός μάγειρας, έδειξα το μαγειρικό μου εαυτό.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Breath in , breath out focus and move on . #masterchefgr #panostogias #chef #cook #cooking #cheflife

A post shared by Panos Togias (@panostogias) on

Αν γυρνούσες το χρόνο πίσω, θα είχες ακριβώς την ίδια συμπεριφορά στο σπίτι του «MasterChef»;

Το φετινό «MasterChef» ήταν το πιο δύσκολο από όλα. Ωστόσο, δεν θα άλλαζα κάτι. Ίσως, βασικά, το να μην είμαι τόσο ντροπαλός (γέλια). Ο κόσμος στο δρόμο τι σου λέει; Παίρνω πολλή αγάπη, είναι κάτι που δεν περίμενα. Δεν πίστευα ότι ο κόσμος παθιάζεται τόσο με μία εκπομπή μαγειρικής. Το πιο «όμορφα ακραίο» που έχω ακούσει είναι από μία μαμά που μου είπε: «Μακάρι το παιδί μου να μοιάσει σε εσένα».

Με τους συμπαίκτες σου κρατάς επαφές;

Ναι έχω κρατήσει, έχουμε κάνει και ένα γκρουπ στα social media για να μιλάμε όλοι μαζί. Με αυτούς που τα λέω πιο συχνά είναι με τη Σπυριδούλα, την Ασημίνα, τους Χρήστο, Παντελή, Τάσο, Ζαχίρ, Μάνο.

Έχεις στεναχωρηθεί με τα σχόλια που κάνουν στη Σπυριδούλα; Πρόσφατα, η ίδια παραδέχθηκε ότι της λένε «να πεθάνει», να «μην κάνει παιδιά»…

Ναι, πολύ. Ανεξάρτητα από το ότι η Σπυριδούλα είναι φίλη μου, θεωρώ ότι όποιος τα λέει αυτά είναι πολύ χειρότερος από ο,τιδήποτε έχει κάνει η ίδια. Θεωρώ, επίσης, ότι η Σπυριδούλα είναι αδικημένη. Γιατί την χαρακτηρίζεις έτσι; Μέσα στο παιχνίδι υπήρχε εγκλεισμός και απαιτητικές δοκιμασίες. Ήμασταν πέντε μήνες έγκλειστοι, με πολλές ανατροπές και επιστροφές παικτών. Οπότε, υπήρξαν στιγμές που τα νεύρα έσπαγαν, οι αντοχές μειώνονταν.

Επαφές με τους κριτές κρατάς;

Ναι, πριν λίγες ημέρες, επισκέφθηκα τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Και οι τρεις έχουν πολύ φορτωμένο πρόγραμμα, αλλά προσπαθούμε να επικοινωνούμε.

Τηλεοπτικές προτάσεις έχεις;

Δεν μου έχει γίνει. Ωστόσο, και να μου γίνουν, αν δεν μπορέσω να το συνδυάσω με το να δουλεύω σε κάποιο εστιατόριο, θα έλεγα όχι. Δεν με αφορά το να ασχοληθώ μόνο με την τηλεόραση.