Αντιδράσεις προκαλούν εκπομπές και παρουσιαστές της Δημόσιας Τηλεόρασης, που συγκεντρώνουν τα πυρά της κριτικής για προπαγανδιστικές τακτικές υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και κατά της ΝΔ.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση στην οποία ζητείται συγνώμη καθώς δεν προβλήθηκε στο δελτίο της ΕΡΤ1 η είδηση της προκήρυξης εκλογών και η διάλυση της Βουλής, σειρά έχει η Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Στην εκπομπή της, «Δεύτερη Ματιά», το βράδυ της Δευτέρας, προβλήθηκε ένα βίντεο με πρωταγωνιστή το γάιδαρο από την ταινία κινουμένων σχεδίων «Ο πεισματάρης γάιδαρος», υπό το ήχο του τραγουδιού «Ο Έλληνας» του Σταμάτη Κραουνάκη με την ερμηνεία της Άννας Παναγιωτοπούλου.

Δεν είναι δύσκολο για το θεατή να καταλάβει ότι παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ του κυβερνώντος κόμματος και κατα της αντιπολίτευσης, σε προεκλογική περίοδο και χωρίς... αντίλογο. 

Οι αντιδράσεις στο Twitter -από εκείνη τη στιγμή- είναι έντονες, με τους χρήστες του μέσου δικτύωσης να μιλούν για «αισχρή προπαγάνδα» της δημοσιογράφου.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Ακριβοπούλου, στην έναρξη της εκπομπής της το βράδυ της Τρίτης, επέλεξε να επιτεθεί στα Μέσα Ενημέρωσης, χωρίς καμία διάθεση να απολογηθεί για ό,τι παρουσίασε μέσω τηςς ΕΡΤ.

Αντιδρά ο δημιουργός της ταινίας με το γαιδουράκι

Όσον αφορά στην αντίδραση του δημιουργού της βραβευμένης ταινίας, Κωνσταντίνου Κρυστάλλη; Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ξεκαθάρισε ότι δεν είχαν πάρει την άδειά του. «ΑΙΣΧΟΣ! Δεν έδωσα την άδεια για την χρήση της ταινίας. Κάθε άλλο παρά πολιτικοποίηση θέλω για την Μαρίζα!», έγραψε.