Η τηλεοπτική σεζόν ολοκληρώνεται και το βλέμμα των ιθυνόντων των καναλιών είναι ήδη στραμμένο στην επόμενη χρονιά. Με τα στελέχη να μην έχουν χρόνο… και χρήμα για χάσιμο, έχουν αποφασίσει να αλλάξουν το πρόγραμμά τους αλλά και να «διώξουν» τα πρόσωπα που δεν θεωρούν κατάλληλα για συγκεκριμένες θέσεις. 

Το βλέμμα έχει στραφεί στο Open, καθώς δύο αποχωρήσεις τάραξαν τα νερά. Ο διευθύνων σύμβουλος Τζώνη Καλημέρης και η διευθύντρια προγράμματος Άλκηστις Μαραγκουδάκη απομακρύνθηκαν από το κανάλι, καθώς «χρεώθηκαν» τα χαμηλά ποσοστά των περισσότερων εκπομπών. Δύο άνθρωποι που, στις αρχές της σεζόν, θεωρήθηκαν οι πιο ηχηρές μεταγραφές του Open, δεν μπόρεσαν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, με τη δυσαρέσκεια του Ιβάν Σαββίδη να είναι έντονη. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Κάλη να αντικαθιστά τη σιδηρά κυρία, με τον προαναφερθέντα να έχει εμπειρία από τον Ant1. 

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει και η λήξη της συνεργασίας της Γιάννας Παπαδάκου με τον Alpha. Η παρουσιάστρια του «Checkpoint» φαίνεται ότι δεν αποχώρησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με την ΕΣΗΕΑ να προβαίνει σε αποκαλύψεις και καταγγελίες. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ανέφερε: «Η εργοδοσία ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά και αναιτιολόγητα τη λήξη της συνεργασίας της συναδέλφου με τον σταθμό μετά την ολοκλήρωση της εκπομπής της, που έκανε στην Κύπρο, για τον κατά συρροή δολοφόνο… Η διοίκηση του Alpha αυτόματα αποσύνδεσε όλες τις κάρτες των συνεργατών της εκπομπής της, που  δεν είχαν τη δυνατότητα ούτε να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά τους αρχεία, ούτε καν να βγουν από το κτίριο».

Μεγάλη συζήτηση, όμως, έχει γίνει και για τον Γιώργο Λιάγκα που δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Ant1. Ο παρουσιαστής, παρά το γεγονός ότι είχε συμβόλαιο σε ισχύ, δεν βρέθηκε στο τιμόνι πρότζεκτ με τον Τζώρτζη Ποφάντη να θεωρεί ότι δεν μπορούσε να «ταιριάξει» κάπου. Έτσι, ο δημοσιογράφος -κρατώντας εξαιρετικές σχέσεις με τον Θοδωρή Κυριακού- θα βρεθεί στον Σκάι, σεβόμενος μέχρι και την τελευταία στιγμή την επαγγελματική του σχέση με το κανάλι του Αμαρουσίου. Ως σωστός επαγγελματίας, μάλιστα, δεν έχει μιλήσει ανοιχτά για τη μεταγραφή του, καθώς τυπικά το συμβόλαιό του με τον Ant1 λήγει τις επόμενες μέρες. 

Συζητήσεις & Δεύτερες σκέψεις
Ένα ακόμη όνομα που απασχολεί είναι αυτό της Τατιάνας Στεφανίδου.  Μπορεί να μην συγκαταλέγεται -ακόμη τουλάχιστον- στη λίστα των τηλεαστέρων που αποχωρούν από σταθμούς, ωστόσο το μέλλον της είναι αβέβαιο. Το συμβόλαιο της παρουσιάστριας της εκπομπής «Μαζί σου» είναι 1+1, με τον πρώτο χρόνο να ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουλίου. Οι δύο πλευρές συζητούν για τη συνέχιση της συνεργασίας τους, όμως τα δεδομένα πλέον είναι πολύ διαφορετικά.  Οι ιθύνοντες, που έχουν μείνει ικανοποιημένοι από την Τατιάνα, της έχουν ζητήσει να κάνει τις δικές της προτάσεις για νέα εκπομπή, που θα μεταδίδεται πλέον το μεσημέρι. Το αν, λοιπόν, η Τατιάνα Στεφανίδου θα παραμείνει στο σταθμό θα αποφασισθεί το επόμενο διάστημα.

Πολλά έχουν γραφτεί, το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με τον Σκάι και τον Ατζούν Ιλιτζαλί. Η αλήθεια είναι ότι οι ιθύνοντες και ο Τούρκος παραγωγός δεν έχουν βρει, ακόμη, τη χρυσή τομή για ανανέωση της συνεργασίας τους. Μελανό σημείο στη συνεργασία τους υπήρξε αρχικά το «Survivor», καθώς τα στελέχη του καναλιού του Φαλήρου δεν επιθυμούν να βγει επόμενος κύκλος, σε αντίθεση με τον παραγωγό. Ακόμη, ο δεύτερος ζητά από το κανάλι έξι ώρες τηλεοπτικού αέρα για τα φορμάτ του, την εβδομάδα, κάτι που οι ιθύνοντες του Σκάι επίσης δεν ασπάζονται.