Ένα νέο εγχείρημα που τελικά δεν απέφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα… Ένα κανάλι που συζητήθηκε έντονα από την αρχή της σεζόν και συνεχίζει να τραβά τα βλέμματα, με τις ανακατατάξεις που θα γίνουν. Το Open φαίνεται ότι θα έχει ένα καλοκαίρι γεμάτο εξελίξεις και ανακατατάξεις, με πρόσωπα να φεύγουν και άλλα βέβαια να θεωρούνται νικητές της σεζόν. 

Ο διευθύνων σύμβουλος Τζώνη Καλημέρης και η διευθύντρια προγράμματος Άλκηστις Μαραγκουδάκη αποχώρησαν από τις θέσεις τους και το σταθμό, καθώς δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα αντάξιο των προσδοκιών του Ιβάν Σαββίδη και των ανθρώπων του, αναφορικά με τα ποσοστά τηλεθέασης. Η αντικατάσταση αυτών αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα, με το όνομα του Νίκου Κάλη να ακούγεται έντονα για τη θέση του διευθυντή

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το πρόγραμμα της νέας σεζόν θα σχεδιαστεί πολύ πιο προσεκτικά και μεθοδικά, με λίγους μόνο από τους παρουσιαστές να έχουν πάρει ήδη το πράσινο φως. Χαρακτηριστικά, ο Νίκος Μουτσινάς, η Σίσσυ Χρηστίδου, η Φαίη Μαυραγάνη και η Κατερίνα Καινούργιου είναι οι μόνοι βέβαια για την επόμενη σεζόν, με τον πρώτο να έχει θεωρηθεί και η μεγάλη έκπληξη. 

Στην prime time, αν και το στοίχημα με τη μυθοπλασία δεν πέτυχε, η διοίκηση θα εντάξει και πάλι στο πρόγραμμα του Open κάποιες σειρές, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν και τα σόου. Ένα από αυτά, το «X-Factor», στο οποίο οι ιθύνοντες πιστεύουν ιδιαίτερα. Και μπορεί, τα τελευταία 24ώρα, να φημολογείται ότι η Δέσποινα Βανδή τελικά δεν είναι τόσο σίγουρο αν θα βρεθεί στο τιμόνι της παρουσίασης, όμως το φορμάτ σίγουρα θα εκπέμψει στον αέρα.

Παρελθόν ο Λάκης Λαζόπουλος

Το «Αλ Τσαντίρι» θεωρήθηκε ένα από τα δυνατά χαρτιά του σταθμού, ωστόσο παρασύρθηκε από τη μυθοπλασία και τα ριάλιτι του ανταγωνισμού, χωρίς να καταφέρει να σημειώσει τα αναμενόμενα ποσοστά. Ο Λάκης Λαζόπουλος, στο τέλος αυτής της σεζόν, θα  αποχωρήσει από το κανάλι καθώς δεν μπορεί να συνδυάσει θέατρο και τηλεόραση. Ο δημιουργός και σκηνοθέτης επιθυμεί να αφοσιωθεί σε μία νέα θεατρική παραγωγή, οπότε θα εγκαταλείψει για λίγο τη μικρή οθόνη. 

Τι συμβαίνει με την Έλλη Στάη; 

Έντονη φημολογία υπάρχει, το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το μέλλον της Έλλης Στάη. Δημοσιεύματα τη θέλουν να αποχωρεί από το κανάλι, καθώς τα νούμερα του δελτίου δεν ήταν τα επιθυμητά. Ωστόσο, όχι μόνο δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το κανάλι, αλλά πηγές το διαψεύδουν κατηγορηματικά. 

Το επόμενο διάστημα, λοιπόν, είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο για το μέλλον των παρουσιαστών του Open, αλλά και για το πώς θα διαμορφωθεί η νέα πραγματικότητα.