Το στοίχημα της φετινής τηλεοπτικής σεζόν ήταν μεγάλο για τον Ιβάν Σαββίδη. Ένα νέο κανάλι που μπήκε στην αρένα της TV, με ηχηρά ονόματα της μικρής οθόνης, στοχεύοντας σε υψηλά ποσοστά και σκοπεύοντας να κερδίσει ένα μερίδιο κοινού από το «μαύρο» στο Mega. 

Με τη χρονιά να ολοκληρώνεται, οκτώ μήνες μετά την πρώτη επίσημη του νέου προγράμματος, το πρόσημο σίγουρα δεν είναι θετικό και τα αποτελέσματα δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως τα προσδοκώμενα. Η τηλεθέαση, καθ’ όλη τη διάρκεια των μηνών αυτών, παρέμεινε κολλημένη σε χαμηλά ποσοστά, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. 

Ωστόσο, το μεγάλο ζητούμενο δεν είναι μόνο τα ποσοστά από τους πίνακες της Nielsen και τα χρήματα που ενδεχομένως χάθηκαν, αλλά και η αποχώρηση στελεχών και παρουσιαστών. Άλκηστις Μαραγκουδάκη και Τζώνη Καλημέρης, Λάκης Λαζόπουλος, Νίκος Μουτσινάς και Δέσποινα Βανδή (για τους δύο τελευταίους υπάρχουν έντονες φήμες ότι ήδη βρίσκονται εκτός σταθμού), είναι μερικά μόνο από τα ονόματα που έχουν συζητηθεί ιδιαίτερα. 

Τα νέα στελέχη, μεταξύ των οποίων ο καινούργιος διευθυντής προγράμματος  Νίκος Κάλης και η Κική Σιλβεστριάδου, καλούνται να σχεδιάσουν με πιο προσεκτικές κινήσεις το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς. Φαίη Μαυραγάνη, Σίσσυ Χρηστίδου και Κατερίνα Καινούργιου είναι οι μόνες που αυτή τη στιγμή έχουν ήδη πάρει το πράσινο φως για του χρόνου, με πηγές να αναφέρουν ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές τόσο στον ενημερωτικό όσο και στον ψυχαγωγικό τομέα. 

Οι δηλώσεις Ιβάν Σαββίδη

Πριν από κάποια 24ώρα, ο επιχειρηματίας πέρασε το κατώφλι του Open συνομιλώντας με το προσωπικό και τα στελέχη. Ο ιδιοκτήτης του καναλιού ζήτησε από όλους να συνεχίσουν να δουλεύουν ομαδικά, ενώ τόνισε ότι ο σταθμός πρέπει να είναι ανοιχτός σε καινοτόμες, νέες ιδέες αλλά και σε νέες τεχνολογίες αξιοποιώντας και το τεχνολογικό πλεονέκτημά του συγκριτικά με τον ανταγωνισμό.

Ο Ιβάν Σαββίδης ξεκαθάρισε ακόμη ότι έχει μάθει να κάνει «πρωταθλητισμό» με ό,τι κι αν έχει καταπιαστεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν τα παρατά και συνεχίζει να έχει ως στόχο την υψηλή τηλεθέαση.