Τα προγράμματα της σεζόν έριξαν αυλαία και σειρά παίρνουν οι καλοκαιρινές εκπομπές των καναλιών. ANT1 και ALPHA «πετούν» στην αρένα δημοσιογράφους από τα επιτελεία τους, προκειμένου να ενημερώνουν τους τηλεθεατές τους επόμενους μήνες. 

Συγκεκριμένα, από τις 15 Ιουλίου, Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 12:15, η Βίκυ Χαντζή και ο Παναγιώτης Σουρέλης, με καλοκαιρινή διάθεση και χαμόγελο, έρχονται στον ALPHA με την εκπομπή «Alpha Παντού», αντικαθιστώντας τη Σταματίνα Τσιμτσιλή και το «Happy Day», αλλά και την εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ». Με απευθείας συνδέσεις, οδοιπορικά στα νησιά, στις παραλίες, σε ψαγμένους προορισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, το μαγκαζίνο θα περιλαμβάνει όσα ενδιαφέρουν το κοινό. 

Αντίστοιχα, στον ANT1, οι δημοσιογράφοι Νίκος Ρογκάκος, Παναγιώτης Στάθης και Αλεξάνδρα Καϋμένου θα αντικαταστήσουν, από τις 15 Ιουλίου, τον Γιώργο Παπαδάκη με την εκπομπή ««Καλοκαίρι μαζί στις 7». Καθημερινά, για τέσσερις ώρες, με ζωντανές συνδέσεις και ρεπορτάζ αλλά και με καλεσμένους πολιτικούς και δημοσιογράφους, οι oικοδεσπότες θα μεταδίδουν, θα καταγράφουν και θα αναλύουν όλα τα θέματα της εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας.