Η θερινή περίοδος είναι εκείνη που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα τηλεοπτικά κανάλια, καθώς ετοιμάζουν το πρόγραμμα της νέας σεζόν και «κλειδώνουν» τα πρόσωπά τους. Ο Σκάι καταφέρνει, το τελευταίο διάστημα, να τραβά τα βλέμματα καθώς χτυπά δυνατούς τηλεαστέρες και σκοπεύει να μην χάσει την πρώτη θέση από τους πίνακες της Nielsen. 

Η αποχώρηση του Ατζούν Ιλιτζαλί από το κανάλι του Φαλήρου, που μπορεί ακόμη να μην έχει επιβεβαιωθεί επίσημα αλλά θεωρείται δεδομένη, δημιουργεί τελείως διαφορετικά δεδομένα. Μαζί με τον Τούρκο παραγωγό φαίνεται ότι αποχωρεί και ο Σάκης Τανιμανίδης, καθώς έχει συμβόλαιο με τον προαναφερθέντα, ενώ αβέβαιο είναι το μέλλον και της Μαρίας Μπακοδήμου με την οποία συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. 

Ωστόσο, οι ιθύνοντες του Σκάι επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα που θα βασίζεται -πλην της πρωινής ενημέρωσης που είναι σταθερή αξία- σε δύο πυλώνες: στη μυθοπλασία και στις εκπομπές-σόου-παιχνίδια με τους καλύτερους παίκτες της αγοράς. 

Η πρώτη, λοιπόν, επένδυση σε παρουσιαστή αφορά στον Γιώργο Λιάγκα, ο οποίος θα βρεθεί με διπλό ρόλο. Καθημερινό μαγκαζίνο, με hot ομάδα που πιθανότατα θα απαρτίζεται από τους Ελένη Τσολάκη, Δημήτρη Παπανώτα, αλλά και το τηλεπαιχνίδι «Guess my age» θα είναι δύο πρότζεκτ που θα αναλάβει. 

Ο Σκάι, όμως, κατάφερε να κλέψει από το Open και το πιο πολυσυζητημένο όνομα της σεζόν, τον Νίκο Μουτσινά. Ο παρουσιαστής, αν και είχε για ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με το σταθμό, δέχτηκε πρόταση από το Σκάι, στην οποία είπε ναι κι έτσι θα κρατά μεσημεριανή συντροφιά… από τη συχνότητα του καναλιού του Φαλήρου. 

Στο ίδιο πλαίσιο, τα στελέχη έχουν κάνει δελεαστικότατες προτάσεις στις δύο σιδηρές κυρίες του Alpha, στην Αγγελική Νικολούλη και τη Βίκυ Χατζηβασιλείου. Τα συμβόλαια και των δύο έχουν λήξει κι έτσι ο Σκάι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να τις εντάξει στο δυναμικό του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το ότι η Τατιάνα Στεφανίδου παραμένει στο κανάλι του Φαλήρου. Αν και οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε συζητήσεις, η αγαπημένη παρουσιάστρια θα βρίσκεται και του χρόνου στο κανάλι καθώς η πορεία της είναι εξαιρετικά καλή και τα ποσοστά της υψηλά και απαραιτήτως χρήσιμα. Βέβαια, υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ζώνη, αλλά αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα. 

Μέσα στις εβδομάδες που ακολουθούν, τα περισσότερα από τα παραπάνω θα έχουν μπει στο δρόμο τους και οι επίσημες ανακοινώσεις θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.