Η τηλεοπτική σεζόν μπορεί να ολοκληρώθηκε για τους περισσότερους τηλεαστέρες, υπάρχουν όμως και αυτοί οι δημοσιογράφοι που θα βγάλουν το καλοκαίρι τους στη μικρή οθόνη. Σκάι, Alpha και Open, από την ερχόμενη Δευτέρα, ρίχνουν στην αρένα πρωινές εκπομπές με στόχο να κρατήσουν συντροφιά στο κοινό. 

Ο Σκάι, από την ερχόμενη Δευτέρα, θα βγάλει στον αέρα την εκπομπή «On Line», που θα προβάλλεται στις 12.00, καθημερινά. Γιώργος Ευγενίδης και Μάιρα Μπάρμπα αναλύουν την επικαιρότητα, παρουσιάζουν θέματα και συνεντεύξεις, πάντα με συνδέσεις και ρεπορτάζ, σκοπεύοντας να διατηρήσουν τα υψηλά ποσοστά του καναλιού. 

Το «Alpha Παντού» κάνει πρεμιέρα στις 15 Ιουλίου και θα προβάλλεται καθημερινά στις 09.00. Αντικαθιστώντας το «Happy Day» αλλά και το «Alpha Ρεπορτάζ», το τρίωρο μαγκαζίνο με τους Βίκυ Χαντζή και Παναγιώτης Σουρέλη έρχεται με καλοκαιρινή διάθεση και χαμόγελο για να «ταξιδεύει» και στην ενημέρωση και στην ψυχαγωγία. Με ρεπορτάζ, απευθείας συνδέσεις, οδοιπορικά στα νησιά, στις παραλίες, σε ψαγμένους προορισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η σκαλέτα θα περιλαμβάνει τα πάντα: όλες τις ειδήσεις της επικαιρότητας, χρηστικές πληροφορίες και θέματα που βελτιώνουν την καθημερινότητά, τα οικονομικά, την υγεία. 

Πιο ενημερωτική προσέγγιση θα έχει το «Καλοκαίρι μαζί στις 7» του Ant1. Από τη Δευτέρα, Νίκος Ρογκάκος, Παναγιώτης Στάθης και  Αλεξάνδρα Καϋμένου ξεκινούν τον ενημερωτικό μαραθώνιό τους, που θα διαρκεί καθημερινά τέσσερις ώρες.  Οι δημοσιογράφοι θα ενημερώνουν, καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, έγκαιρα και έγκυρα για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

OPEN… στις επάλξεις 
Την προαναφερθείσα γραμμή κρατά και το OPEN, που καθημερινά στις 07.00 θα προβάλει την ενημερωτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι». 

Στις 10.00, από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, θα προβάλλεται και το «Καλοκαίρι #Not» με τους Κατερίνα Ζαρίφη, Παύλο Σταματόπουλο και Ηλία Γκότση. Η τριάδα σκοπεύει να γίνει η αγαπημένη καθημερινή  καλοκαιρινή συντροφιά, για να φτιάχνει τη μέρα των τηλεθεατών.