Θεωρήθηκε, στους δύο προηγούμενους κύκλους, τηλεοπτικό φαινόμενο και, όπως ήταν αναμενόμενο, οι παίκτες που συμμετείχαν είδαν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν κατακόρυφα. Πολλοί από τους συμμετέχοντες του πρώτου και δεύτερου κύκλου του «Survivor» δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στη τηλεόραση, άλλες φορές με επιτυχία, άλλες με όχι και τόσο μεγάλη. 

Έτσι, με αφορμή τη συμμετοχή του Ηλία Γκότση -νικητή του δεύτερου κύκλου- στην καθημερινή, καλοκαιρινή εκπομπή του Open, «Καλοκαίρι #Not», με τους Κατερίνα Ζαρίφη και Παύλο Σταματόπουλο, θυμηθήκαμε όσους ακολουθούν ακριβώς το ίδιο μονοπάτι. 

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη μπορεί να δούλευε στο Σκάι, πριν τη συμμετοχή της στο «Survivor 1», όμως μετά την πορεία της στον Άγιο Δομίνικο η επαγγελματική της εξέλιξη ήταν εμφανέστατη. Η εντυπωσιακή δημοσιογράφος εμφανίστηκε στην εκπομπή «Goal χωρίς σύνορα», συμμετείχε στο «Dancing with the stars», συμπαρουσίασε το «Εδώ Survivor», για να ανοίξει τα φτερά της και να βρεθεί στον Alpha. Η Ευρυδίκη, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, έδωσε επιτυχημένα τις εξετάσεις της στο «Καλύτερα δε γίνεται!», ενώ το μέλλον της αναμένεται να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 

Ένας από τους, επίσης, κερδισμένους και ο Κωνσταντίνος Βασάλος, ο γυμνασμένος νεαρός που τράβηξε το ενδιαφέρον των γυναικών από τον Άγιο Δομίνικο. Μετά το τέλος του παιχνιδιού, πέρασε ένα καλοκαίρι γεμάτο συνεντεύξεις, φωτογραφίσεις, καλέσματα για events και πάρτι, ενώ μετέπειτα βρέθηκε στο πλευρό της Ντορέττας Παπαδημητρίου στην εκπομπή «Εδώ Survivor», στο Σκάι. Η σεζόν 2018-2019 τον βρήκε στο Open, στο πλευρό της Σίσσυς Χρηστίδου, ενώ του χρόνου όπως φαίνεται θα βρεθεί στο ίδιο πόστο. 

Η Ειρήνη Κολιδά, επίσης, σχολιάστηκε στο «Survivor 1» με αποτέλεσμα να τραβήξει το ενδιαφέρον των ανθρώπων των καναλιών. Η personal trainer παρουσίασε στο Σκάι την εκπομπή «It’s your life», ενώ τη χρονιά που πέρασε βρέθηκε στο Open και στο «Μεσημεριάτικα». 

Από τους παίκτες του «Survivor» που δεν περίμενε κάποιος να δοκιμαστεί στη τηλεόραση είναι ο Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης. Ο Κύπριος του πρώτου κύκλου του ριάλιτι παρουσίασε, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, τη ταξιδιωτική εκπομπή «Passenger» πηγαίνοντάς τα ικανοποιητικά. Ο Μάριος, όπως έχει δηλώσει, αγαπά τα ταξιδιωτικά φορμάτ και τις προκλήσεις τέτοιου τύπου.