Είναι δεδομένο, πλέον, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει βάλει ως στόχο το να αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους των media στην Ελλάδα. Με το πρώτο βήμα που αφορά σε εφημερίδες να έχει γίνει, το μεγάλο στοίχημα αφορά στην τηλεόραση και το νέο του κανάλι, το ONE

Ο επιχειρηματίας φαίνεται ότι επενδύει ιδιαίτερα στο ανθρώπινο δυναμικό και στους δημοσιογράφους-παρουσιαστές που θα στελεχώσουν το σταθμό, όταν αποκτήσει κι επίσημα τη δική του τηλεοπτική συχνότητα βέβαια. Μέχρι αυτή τη στιγμή, το κανάλι εκπέμπει μέσα από συνδρομητικές πλατφόρμες και το διαδίκτυο, αναμένοντας την πολυπόθητη τυπική απόφαση του ΕΣΡ που θα λέει ότι επίσημα η έκτη άδεια ανήκει στην εταιρεία «Alter Ego». 

Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να έχει ως σύμβουλο, για το «μεγάλο κανάλι» του, τον Σταμάτη Μαλέλη, οι δύο άνδρες φαίνεται ότι έχουν «κλειδώσει» μερικά από τα κεντρικά πρόσωπα. Ο Νίκος Ευαγγελάτος, ένα από αυτά, θα αναλάβει μία πολιτική εκπομπή, καθημερινή, που θα δίνει το lead in στο δελτίο ειδήσεων. 

Για τη συγκεκριμένη θέση, της άνκοργουμαν του κεντρικού δελτίου, προορίζεται η Δώρα Αναγνωστοπούλου. Η δημοσιογράφος, που έγινε ευρέως γνωστή από την ΕΡΤ, όπως όλα δείχνουν θα βρεθεί σε νέα λημέρια με ένα ρόλο που γνωρίζει καλά. 

Έκπληξη αποτελούν οι πληροφορίες, των τελευταίων ωρών, που θέλουν την Όλγα Τρέμη να αποτελεί επίσης μέλος της οικογένειας του σταθμού. Η σιδηρά κυρία της ενημέρωσης έχει δεχτεί πρόταση για να αναλάβει χρέη σχολιάστριας στο δελτίο ειδήσεων ενώ δεν αποκλείεται να κάνει και δική της πολιτική εκπομπή.  

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όμως, δεν σταματά στα παραπάνω, καθώς επιθυμεί να φτιάξει έναν σταθμό με ενημερωτικό στίγμα. Έτσι, έχει εκφράσει την επιθυμία να «αποκτήσει» και τον Γιάννη Πρετεντέρη, για να αναλάβει μία αμιγώς ενημερωτική εκπομπή, η οποία θα θυμίζει την «Ανατροπή» που προβαλλόταν στο MEGA.

Μικρά βήματα και στη ψυχαγωγία 
Μπορεί η ενημέρωση να αποτελεί τον βασικό πυλώνα του ONE, ωστόσο δεν θα απουσιάσουν και οι ψυχαγωγικές εκπομπές. Η Σάσα Σταμάτη, λοιπόν, θα βρεθεί στο τιμόνι της παρουσίασης ενός πρωινού infotainment μαγκαζίνο, που θα έχει το προσωπικό ύφος και το στυλ της δημοσιογράφου. 

Όλα τα υπόλοιπα, στο ψυχαγωγικό κομμάτι, μέχρι αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε εκκρεμότητα, με το επόμενο διάστημα ωστόσο να αναμένεται κρίσιμο.