Στις 28 Οκτωβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη στιγμή που το πάλαι πότε μεγάλο κανάλι, το MEGA, έριξε «μαύρο». Η εξέλιξη αυτή, σίγουρα, προκάλεσε ανατροπές και εκ νέου μοίρασμα της τράπουλας στο τηλεοπτικό τοπίο, με τη «μνήμη» του MEGA ωστόσο να μένει ακόμη ζωντανή. 

Ζωντανή τόσο λόγω της κληρονομιάς που άφησε, όσο και λόγω του πλειοδοτικού διαγωνισμού που αναμένεται για τα περιουσιακά στοιχεία της Τηλέτυπος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και τη δημόσια πρόσκληση της ειδικής διαχειρίστριας, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να υποβάλουν την δεσμευτική προσφορά τους ως την 1η Νοεμβρίου στις 11.00 στα γραφεία της εταιρείας. Εκτός των απαραίτητων δικαιολογητικών θα πρέπει να υποβάλουν και εγγυητική επιστολή που να αποδεικνύει ότι διαθέτουν το ποσό που προσφέρουν.

Με τον πρώτο διαγωνισμό, η ειδική διαχειρίστρια της εταιρείας θέτει προς πώληση τρία ακίνητα στο Μαρούσι καθώς και ένα ακίνητο στην Κρήτη, ενώ με τον δεύτερο τίθεται προς πώληση η ταινιοθήκη και τα σήματα (τόσο του καναλιού όσο και εκπομπών).

Αναφορικά με την ταινιοθήκη, αρχίζει και το μεγάλο παιχνίδι των καναλαρχών. Οι επιχειρηματίες γνωρίζουν πολύ καλά ότι όποιος καταφέρει να αποκτήσει τις επιτυχημένες σειρές του MEGA, θα έχει ένα σαφές και σημαντικό προβάδισμα στην αρένα της TV και στον ανταγωνισμό. 

Οι μνηστήρες & το μεγάλο βήμα Μαρινάκη 

Οι σειρές του MEGA, όλα αυτά τα χρόνια, απέδειξαν τη δυναμική τους, την αξία τους κι έτσι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει να προτείνει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. 

Ο επιχειρηματίας φέρεται αποφασισμένος για την απόκτηση της, όπως και των σημάτων και του ειδησεογραφικού υλικού του καναλιού,  γι’ αυτό σκοπεύσει να διαθέσει περίπου 30 με 35 εκ. ευρώ. Αν τα καταφέρει, θα έχει αποκτήσει ένα πάρα πολύ δυνατό χαρτί για το ONE TV, που θα εκπέμψει σύντομα έπειτα από την απόφαση του ΕΣΡ. 

Στην αντίπαλη πλευρά, δεν θα βρεθεί ένας επιχειρηματίας αλλά ένα σχήμα που θα εκφράζει την ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας). Άλλωστε, έχει γίνει γνωστό από την πρώτη στιγμή ότι και ο Ιβάν Σαββίδης και ο Θοδωρής Κυριακού και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έβλεπαν με «καλό μάτι» την ταινιοθήκη. Αυτή η συμμαχία, λοιπόν, ίσως είναι μία πιο εύκολη λύση και πιο «φθηνή» για να κερδίσουν ένα κομμάτι από τη μεγάλη πίτα των σειρών.