«Για πρώτη φορά θα το πω δημόσια, επειδή έχει σημασία να το πω. Έχω ένα πρόβλημα υγείας, είμαι διαβητικός και δεν το έχω πει ποτέ γιατί δεν ήθελα. Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα να το κάνω γιατί πια καταλαβαίνω από περιστατικά της ζωής μου ότι έχει νόημα κάποιος άνθρωπος που πετυχαίνει κάτι» είπε ο επιτυχημένος ηθοποιός, ο οποίος βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, «The 2night Show».

Ο Νίκος Κουρής αποκάλυψε ότι είναι διαβητικός από 13 ετών και εξομολογήθηκε ότι πάσχει από διαβήτη τύπου 2. «Όταν εγώ το έπαθα αυτό στα 13 μου, το 1987, ήταν σαν να είσαι τελειωμένος. Τα μυαλά των ανθρώπων ήταν τόσο πίσω που νόμιζες ότι αν είσαι διαβητικός, πρέπει να μπεις στο σπίτι ως άτομο με ειδικές ανάγκες και να μην κάνεις τίποτα στη ζωή σου. Υπήρχε αυτή η μεγάλη παρεξήγηση ότι ο διαβητικός είναι αυτός που πεθαίνει ή που έχει ζάχαρο και δεν μπορεί να φάει τίποτα».

«Η ζωή μου είναι μία μαθηματική εξίσωση και είμαι πολύ περήφανος που τα καταφέρνω», τόνισε και εξήγησε ότι είναι πολύ προσεκτικός.

Ο ηθοποιός έστειλε και μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα υγείας: «Να θυμούνται ότι είναι κανονικοί άνθρωποι. Όσοι έχουμε διαβήτη θα το πολεμήσουμε. Όσοι είναι δίπλα μας πρέπει να είναι διακριτικά παρόντες».

«Αρνούμαι να μιλήσω με τον Γεράσιμο Γεννατά»

Ο Νίκος Κουρής μίλησε και για το περιστατικό που είχε γίνει πριν από χρόνια με τον Γεράσιμο Γεννατά.

«Δεν έχουμε μιλήσει από τότε. Αρνούμαι να μιλήσω με τον Γεράσιμο Γεννατά. Θεωρώ απαράδεκτο να χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε, δεν μιλάω για τον Γεράσιμο Γεννατά, μιλάω γενικά, ο οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί ένα όνομα είναι ύποπτο. Να βγω εγώ στα media και να χρησιμοποιήσω το όνομά σου είναι από μόνο του, για τη δική μου ηθική, ύποπτο. Ποιος είμαι εγώ που χρησιμοποιώ το όνομά σου;».