Το βράδυ της Πέμπτης, οι «Liak and the Cover» ανέβηκαν στο stage του «X-Factor» για να ερμηνεύσουν ένα κομμάτι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με στόχο να κερδίσουν την κριτική επιτροπή και να παραμείνουν στο παιχνίδι.

Αν και απέσπασαν θετικά σχόλια, μία απρόσμενη διαμάχη προκλήθηκε ανάμεσα στον Μιχάλη Τσαουσόπουλο και τον μέντορα τους Γιώργο Θεοφάνους. «Θα πω κάτι που πιθανόν 99 στους 100 δεν το ξέρουν. Θυμάστε πως ξεκινάει το τραγούδι. Με τον Λαυρέντη γνωριζόμασταν… Παλαιότερα όταν άκουσα ότι το τραγούδι είναι από τον Λαυρέντη, δεν τόλμησα να του το πω γιατί ντρεπόμουν, δεν ήθελα. Υπάρχει ένα τραγούδι πριν βγει αυτό που είναι ακριβώς το ίδιο, ίδιες νότες απλώς το ξένο ήταν παιγμένο λίγο πιο γρήγορα. Είναι το ίδιο πράγμα», είπε ο Μιχάλης.

Ο Γιώργος Θεοφάνους θέλησε, αμέσως, να πάρει προστατευτικό ρόλο προς τον αείμνηστο τραγουδιστή, σημειώνοντας: «Να προστατεύσω λίγο τον συνάδελφο παρ’ ότι δεν είναι μαζί μας. Ο λόγος που το αναφέρουμε αυτό ποιος είναι;»… Ακολούθησε ένας έντονος διάλογος, με τους δύο άντρες να διαφωνούν.