Η παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη έγινε χθες Τετάρτη μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε για το ύφος και το περιεχόμενο των σχολίων που έκανε η ίδια και το τηλεοπτικό πάνελ στο οποίο συμμετέχει για τη φοιτήτρια που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης η Κατερίνα Γκαγκάκη πόσταρε στο Instagram τη σκοτεινή φωτογραφία μιας θάλασσας και μίλησε για «Βαριές, αφόρητες, τσιμεντένιες μέρες».

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Advice to my younger self #60: Κοίτα να δεις λοιπόν πώς θα χουν τα πράγματα. Θα ρθουν κάποιες μέρες που θα ξημερώνουν σκοτάδι. Βαριές, αφόρητες, τσιμεντένιες. Μέρες, περίοδοι, στιγμές χωρίς κρατήματα, χειρολαβές και ασφάλεια. Κινούμενη άμμος οι σταθερές, κατακάθια καταιγίδας οι πεπατημένες. Θα τις ξέρεις, θα τις περιμένεις, θα καιροφυλαχτείς. Θα έχεις μάθει άλλωστε μέσα στα χρόνια να ερμηνεύεις τα σημάδια, να διαβάζεις τους οιωνούς, να ανασκουμπώνεσαι, να συγκεντρώνεσαι, να παραμονεύεις. Θα έχεις μάθει. Ότι μόνο μόνη σου θα αποφασίζεις, μόνο πάνω σου θα ακουμπάς. Μόνο όταν το αξιολογείς η ίδια θα οπισθοχωρείς. Θα έχεις συνηθίσει. Να μετράς και να μετριέσαι. Να ξεχωρίζεις τους άξιους, τους διάφανους, τους δοτικούς, τους παρόντες. Στα έργα. Στο εδώ, όχι το όταν και το αν. Με τον καιρό θα καταλάβεις. Θα αναγνωρίσεις , θα παραδεχτείς. Ότι θα σαι απο αυτές. Που πεισμώνουν. Που επιταχύνουν λαβωμένες. Και θέλουν και διεκδικούν. Χωρίς πλάτες. Δεν ξεχνάνε, περιμένουν. Που όταν τις πληγώνουν, δίκαια ή άδικα, φωνάζουν από μέσα τους. Πολύ, σπαραχτικά, άγρια. Βουβά. Και αντεπιτίθενται στο χρόνο τους. Μόνες. Με δύναμη, ορμή και πάγο. Με απόσταση και συνέπεια. Με στοιχεία, αλλά χωρίς απωθημένο. Με συναίσθημα προσώπου αλλά καμμία έκφραση ψυχής. Το κατέκτησαν, το τελειοποίησαν. Κι εσύ. #advice #lifequotes #life

A post shared by Katerina Gagaki (@gagakia) on

Έγραψε επίσης «Να μετράς και να μετριέσαι. Να ξεχωρίζεις τους άξιους, τους διάφανους, τους δοτικούς, τους παρόντες».

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης έκανε δεκτή την παραίτηση της κυρίας Γκαγκάκη από την Τεχνόπολη. Η κυρία Γκαγκάκη παραμένει δημοτική σύμβουλος.