Είθισται, κάθε χρόνο, ο διαγωνισμός πανευρωπαϊκού τραγουδιού της Eurovision να τραβά το ενδιαφέρον για αρκετούς μήνες και να γίνεται από τα πρώτα θέματα συζήτησης των εκπομπών και των Eurofans. Η 65η διοργάνωση, που θα διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μετά τη νίκη της χώρας το 2019 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ με τον Ντάνκαν Λόρενς και το τραγούδι Arcade, έχει αρχίσει ήδη να απασχολεί.

Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο Rotterdam Ahoy και θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς, στις 12 και 14 Μαΐου 2020, και τον τελικό στις 16 Μαΐου 2020. Σαράντα μία χώρες θα συμμετάσχουν, αφού η Βουλγαρία και η Ουκρανία θα επιστρέψουν μετά την αποχώρησή τους, το 2019, ενώ το Μαυροβούνιο και η Ουγγαρία αποχώρησαν. Η κλήρωση για να προσδιοριστεί σε ποιο ημιτελικό θα συμμετάσχει η κάθε χώρα, θα διεξαχθεί την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, αλλά μέχρι τότε οι αποστολές και οι προτεινόμενοι εκπρόσωποι δεν περνούν απαρατήρητοι.

Ξεκινώντας από την Ελλάδα, η Καλομοίρα φαίνεται ότι δέχτηκε πρόταση από στελέχη της ΕΡΤ ωστόσο οι επαφές δεν προχώρησαν. Η τραγουδίστρια είναι αφιερωμένη στην οικογένειά της και σε επαγγελματικά σχέδια που έχουν ήδη προγραμματισθεί και είναι δύσκολο να ακυρώσει. Αν και ακόμη είναι αρκετά νωρίς, ένα μικρό προβάδισμα για την εκπροσώπηση της Ελλάδας έχει η Στεφανία Λυμπεράκη.

H 17χρονη κοπέλα, η οποία ζει μόνιμα στην Ολλανδία και είναι ήδη είδωλο της pop σκηνής εκεί ενώ μαγνήτισε τα βλέμματα στα «Mad Video Music Awards 2019», είναι ανάμεσα στα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι, ωστόσο ακόμη δεν έχει ληφθεί η απόφαση του αν θα γίνει απευθείας ανάθεση ή έπειτα από βραδιά επιλογής.

Το «όχι» της Ελένης Φουρέιρα

Η συμμετοχή της στο μουσικό θεσμό της Eurovision, η δεύτερη θέση που κατέκτησε και η μεγάλη επιτυχία του «Fuego», έκαναν την Ελένη Φουρέιρα σταρ ακόμη και στο εξωτερικό. Η καριέρα της έχει απογειωθεί, οι εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη γίνονται αντικείμενο συζήτησης, ενώ αποκτά ολοένα και περισσότερους φανατικούς.

Μετά, λοιπόν, από όλα τα παραπάνω, φαίνεται ότι η εκρηκτική τραγουδίστρια δέχτηκε πρόταση από την Ισπανία για να την εκπροσωπήσει στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision. Κάτι που η Ελένη αρνήθηκε, καθώς το επαγγελματικό της πλάνο δείχνει άλλες προτεραιότητες.

Ο εκπρόσωπος της Κύπρου

Εδώ και λίγες ώρες, έχει γίνει γνωστό ότι ο Σάντρο Νίκολας θα είναι ο εκπρόσωπος της Κύπρου στον επερχόμενο μουσικό διαγωνισμό. Αν και το ΡΙΚ προσέγγισε αρχικά την Ήβη Αδάμου, η ίδια αρνήθηκε κι έτσι ο νεαρός τραγουδιστής θα βρεθεί στο stage της Eurovision.

Ο 23χρονος, του οποίου η μητέρα είναι Ελληνίδα, είναι ήδη δημοφιλής στην Γερμανία, αφού το 2018 συμμετείχε στο «The Voice» εκεί, φθάνοντας μάλιστα μέχρι τον ημιτελικό. Το καλοκαίρι διαγωνίσθηκε στο «New Wave Festival», το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ των ανατολικών χωρών, όπου ήταν ανάμεσα στους φιναλίστ.