Ο δημοσιογράφος, διαβάζοντας τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στην εκπομπή του Σαββάτου, έφτασε και στα «Νέα» που φιλοξενούσαν το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού, με τίτλο «Για όλα φταίει ο Καραμανλής» (αργότερα ο κ. Σημίτης πήρε αποστάσεις από τον τίτλο που επέλεξε η εφημερίδα).

Ο Γιώργος Αυτιάς λοιπόν, διαβάζοντας αυτόν τον τίτλο, έγινε έξαλλος: «Σε μια μέρα εθνικής ομοψυχίας βγαίνει ένας πρώην πρωθυπουργός να πει τι; Για όλα φταίει, λέει, ο Καραμανλής. Δηλαδή, έλεος! Τη στιγμή που ο αξιότιμος αρχηγός της αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας, βγαίνει και λέει στα εθνικά θέματα πάμε μαζί.... βγαίνει ο κύριος αυτός, ο Κώστας Σημίτης να πει ότι φταίει ο Καραμανλής. Θα το πάρουν τώρα οι Τούρκοι αυτό και θα το κάνουν σημαία. Μπράβο, πολύ ωραία, να σε χαιρόμαστε!» είπε ο δημοσιογράφος.

Όταν διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Καρφί», έπεσε πάλι πάνω σε φωτογραφία του Κώστα Σημίτη, όπου γινόταν αναφορά για πιθανή υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, εκεί η οργή του κ. Αυτιά ξεχείλισε: «Τον πρώτο (τον κ. Σημίτη) σβήστε τον μετά από όσα είπε για τον Καραμανλή. Δεν θα κάνει ποτέ ΠτΔ ο Μητσοτάκης έναν που χτυπάει τον Καραμανλή, χτυπάει τα σπλάχνα του κόμματος» και στη συνέχεια της εκπομπής πήρε το bic στυλό του και διέγραψε τη φωτογραφία του κ. Σημίτη.

«Δεν ξέρω τι σε τσίμπησε και βγήκες 16 χρόνια μετά, σε μία τέτοια ημέρα ομοψυχίας» συνέχισε τον... μονόλογό του ο δημοσιογράφος, απευθυνόμενος στον Κώστα Σημίτη.