Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει επιβάλλει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Λιάγκα κύρωση προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής «Μεσημέρι», για 5 συνεχόμενες ημέρες, από 20/1/2020 μέχρι και 24/1/2020. Αιτία ήταν τα όσα συνέβησαν στον αέρα της εκπομπής και για τα σχόλια που ακούστηκαν για την ασέλγεια σε φοιτήτρια στο ΑΠΘ.

Αυτό σημαίνει από την ερχόμενη Δευτέρα και για μία εβδομάδα, η εκπομπή δεν θα προβάλλεται στον αέρα ενώ ο σταθμός θα πρέπει να παρουσιάζει ειδική κάρτα, κατά τη διάρκεια όλου του προγράμματος, στην οποία θα αναγράφεται η «ποινή» που έχει επιβληθεί.

Ακόμη, όπως έχει γίνει γνωστό, για την υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης του προγράμματος, το ΕΣΡ επέβαλλε ως πρόστιμο στον ΣΚΑΪ το χρηματικό πρόστιμο των 150.000 ευρώ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο παρουσιαστής συζητά ακόμα και να πληρώσει το 1 /3 του προστίμου που έχει κληθεί να καταβάλει ο τηλεοπτικός σταθμός. Εφόσον συμβεί, θα είναι η πρώτη φορά που οικοδεσπότης  εκπομπής συμμετέχει οικονομικά στην καταβολή προστίμου από τηλεοπτικό σταθμό στο ΕΣΡ.

Νέο «χτύπημα» για τον παρουσιαστή – Έφυγε η αρχισυντάκτριά του

Την περασμένη εβδομάδα, η Ελεάννα Τρυφίδου, αρχισυντάκτρια της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», απομακρύνθηκε από το σταθμό αποτελώντας ένα ακόμη πλήγμα για τον παρουσιαστή. 

Εμφανώς συγκινημένος ο Γιώργος Λιάγκας μίλησε για την αιφνιδιαστική απομάκρυνση της μέχρι πρότινος αρχισυντάκτριας της εκπομπής λέγοντας ότι «είναι μια πολύ περίεργη χρονιά για μένα φέτος, δοκιμάζομαι πολύ εγώ και οι άνθρωποι που είναι δίπλα μου».

«Με την Ελεάννα Τρυφίδου είμαστε φίλοι πάρα πολλά χρόνια, έχουμε ξεκινήσει σχεδόν μαζί τη δημοσιογραφία από το Star, κάναμε πολλά χρόνια ραδιόφωνο, μαζί μου σε εκπομπές, αρχισυντάκτρια στην πορεία. Σαν αδελφή μου την έχω την Ελεάννα και έτσι με έχει και αυτή, δηλαδή δεν είναι επαγγελματική η σχέση μας. Είναι φιλική, είναι σαν να είναι οικογένειά μου» είπε χαρακτηριστικά.

«Πολλές φορές στη ζωή συμβαίνουν διάφορα πράγματα, διάφορες καταστάσεις τις οποίες δεν μπορούμε να ελέγξουμε και λαμβάνονται κάποιες αποφάσεις που χωρίζουν τους ανθρώπους. Η ζωή προχωράει, οι άνθρωποι ξαναενώνονται. Οι ικανοί άνθρωποι σε καμία περίπτωση δεν χάνονται. Σας προσυπογράφω ότι η Ελεάννα Τρυφίδου είναι μια εξαιρετική δημοσιογράφος, ένας ικανότατος άνθρωπος που δεν θα πάει χαμένη. Από σήμερα δεν θα είμαστε μαζί, τουλάχιστον σε αυτήν εδώ την εκπομπή. Αυτά. Προχωράμε», δήλωσε ο Γιώργος Λιάγκας.