Είναι η μεγαλύτερη γιορτή της μουσικής στην Ευρώπη, έχοντας εκατομμύρια fans και πιστούς οπαδούς. Η Eurovision είναι, χωρίς δεύτερη σκέψη, ένας από τους πλέον καταξιωμένους θεσμούς παγκοσμίως και αφορά χιλιάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και Έλληνες.

Η ΕΡΤ βρίσκεται σε ρυθμούς προετοιμασιών προκειμένου να αποφασίσει ποιος καλλιτέχνης θα μας εκπροσωπήσει στην 65η διοργάνωση, που θα γίνει στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, στις 12, 14 Μαΐου 2020 (Ημιτελικοί) και στις 16 Μαΐου (Τελικός).

Η γνωμοδοτική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από την κρατική τηλεόραση για το εν λόγω θέμα δέχεται προτάσεις και τραγούδια από επίδοξους εκπροσώπους, προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι το συγκρότημα «ONE» έχει καταθέσει πρόταση, μετά από 18 χρόνια από τη συμμετοχή τους στην «Eurovision» με το κομμάτι «Gimme» που είχε πάρει έκτη θέση.

Η Στεφανία Λυμπεράκη, ωστόσο, είναι για τους περισσότερους το μεγάλο φαβορί για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον 65ο διαγωνισμό. Η 18χρονη star στην Ολλανδία, που έχει βρεθεί στο Junior Eurovision Song Contest, φαίνεται ότι έχει κερδίσει την πλειοψηφία των αρμοδίων που την θεωρούν μία εξαιρετική και φρέσκια επιλογή για το θεσμό.

Από τη Γερμανία… στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τη σελίδα escgr στο Instagram, με ειδίκευση στα θέματα της Eurovision, μια ξένη γνωστή τραγουδίστρια πρότεινε στην ΕΡΤ να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό. Πρόκειται για τη Γερμανίδα Aly Ryan, η οποία πέρυσι έφτασε πολύ κοντά να πάει στο θεσμό, όμως προκρίθηκε άλλο κομμάτι. Όπως αναφέρει η σελίδα, η Aly Ryan έχει ήδη καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στην ΕΡΤ με την υποψηφιότητά της και αναμένει απάντηση. Η Γερμανίδα καλλιτέχνιδα, όπως έχει αναρτήσει στα social media, ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στη Eurovision και γι’ αυτό έχει αυτοπροταθεί σε πολλές χώρες.

Η έκπληξη με την Ειρήνη Παπαδοπούλου

Εδώ και λίγες ώρες, το γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι η Ειρήνη Παπαδοπούλου κατέθεσε τη δική της πρόταση στην ΕΡΤ για τη φετινή «Eurovision». Ο Doron Medalie, συνθέτης του τραγουδιού «Toy»που ερμήνευσε η Netta και κέρδισε το 2018, αποφάσισε να γράψει κομμάτι στην εκρηκτική τραγουδίστρια με το αποτέλεσμα να αναμένεται ανατρεπτικό.