Χωρίς την εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» θα είναι το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ, την ερχόμενη εβδομάδα, έπειτα από την απόφαση του ΕΣΡ. Ο λόγος της εν λόγω ποινής είναι τα όσα συνέβησαν στον αέρα της εκπομπής και τα σχόλια που ακούστηκαν για την ασέλγεια σε φοιτήτρια στο ΑΠΘ. 

Το δίωρο κενό που αφήνει το ψυχαγωγικό μαγκαζίνο θα καλυφθεί από τους «Αταίριαστους», που θα κρατούν συντροφιά μία ώρα περισσότερο, από τις 10.00 έως τις 13.00, αλλά και από επαναλήψεις του τηλεπαιχνιδιού «Ο πιο αδύναμος κρίκος». 

Η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εξέδωσε απόφαση, τον περασμένο Δεκέμβρη, για όσα συνέβησαν στον αέρα της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα στον ΣΚΑΪ» και για τα σχόλια που ακούστηκαν για την ασέλγεια σε φοιτήτρια στο ΑΠΘ. 

Το ΕΣΡ, που είχε ζητήσει ακρόαση από τον ΣΚΑΪ και νομικό τμήμα του καναλιού είχε βρεθεί στα γραφεία του Συμβουλίου, επέβαλλε χρηματικό πρόστιμο αλλά και προσωρινή διακοπή της εκπομπής.

Χαρακτηριστικά, για τις παραβάσεις της προσβολής της αξίας του ανθρώπου και της δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου, επιβάλλεται κύρωση προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής για 5 συνεχόμενες ημέρες, από 20/1/2020 μέχρι και 24/1/2020. Πατώντας στο συγκεκριμένο κομμάτι, είχαν αντιδράσει άλλωστε από την πρώτη στιγμή και γυναικείες οργανώσεις που έκαναν λόγο για σεξιστικά σχόλια από τον παρουσιαστή και την ομάδα του. 

Ακόμη, για την υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης του προγράμματος, το ΕΣΡ επέβαλλε ως πρόστιμο στον ΣΚΑΪ το χρηματικό πρόστιμο των 150.000 ευρώ.

Η αντίδραση του Γιώργου Λιάγκα

Σύμφωνα με το «Secret» των «Παραπολιτικών», ο παρουσιαστής συζητά ακόμα και να πληρώσει το 1/3 του προστίμου των 150.000 ευρώ, που έχει κληθεί να καταβάλει ο τηλεοπτικός σταθμός. Εφόσον συμβεί, θα είναι η πρώτη φορά που οικοδεσπότης  εκπομπής συμμετέχει οικονομικά στην καταβολή προστίμου από τηλεοπτικό σταθμό στο ΕΣΡ.